עם כל הכבוד לסופגניות, גפילטע פיש ואוזני המן, כולנו יודעים מהו החג הכי טעים בישראל: גבינות, מאפים, פסטות ופינוקים חלביים מענגי חך - יש אנשים שמחכים לשבועות כל השנה, ובאמת, איך אפשר שלא? הכיף בשבועות, מלבד האוכל הכל כך טעים, הוא שתמיד יש מקום ליצירתיות ולתוספות שיהפכו את ארוחת החג לטעימה עוד יותר. אספנו עבורכם 13 טיפים שווים לארוחת שבועות בלתי נשכחת, שישאירו את האורחים שלכם שבעים ומרוצים:
מתי להוציא את הגבינות? בעוד שעה האורחים מגיעים, אתם צריכים להספיק להתקלח, להתארגן ולהוציא את הגבינות הטובות שקניתם מהמקרר לשולחן. מדובר במוצרי חלב, כך שצריך להיות זהירים ולא להשאיר אותן שעות על השולחן לפני שאוכלים, אבל גם לא להוציא אותן שנייה לפני שמתחילים. אנחנו ממליצים להוציא את הגבינות כחצי שעה לפני תחילת הארוחה, אלא אם מדובר ביום חם במיוחד ואז אפשר קצת פחות. כמו יין אדום, גם הגבינות צריכות לנשום קצת, וכשהן נמצאות בטמפרטורת החדר הן מגיעות למקסימום ארומה וטעמים.
בראנץ' מפנק: מלבד ארוחת הערב המסורתית, אותה בדרך כלל עורכים למשפחה, אנחנו ממליצים לארגן עוד ארוחת בוהריים מפנקת, והפעם לחברים. הבראנץ' יכול להיות גם בסוף השבוע של שבועות, קרי ביום שבת, ובו תוכלו להמשיך ליהנות ביחד מהחגיגה הלבנה. שמש נעימה ואוויר מרענן הם התפאורה המושלמת לארוחה חלבית נעימה.
נוחות מעל הכל: שולחן שבועות נוטה להיות עמוס וגדוש מאכלים וכשאנחנו יושבים לא תמיד הכל מגיע אלינו. בשונה מחגים אחרים, שבהם מגישים את האוכל לשולחן, בשבועות אנחנו ממליצים על אירוח בצורת בופה – המאפשר לכל אחד לקחת לצלחת שלו מה שהוא רוצה ובכמות שהוא בוחר. אם הלכתם על הרבה מנות קטנות -הקונספט של הגשה עצמית יכול להתאים במיוחד לארוחה שלכם.
אלוהים הוא די.ג'יי: לפעמים נוטים לשכוח את הפרט החשוב הזה, אבל מוזיקה טובה משפיעה מאוד על חוויית האירוח. השמיעו שירים שאתם אוהבים שיעשו נעים באוזן לאורחים שלכם, רק שימו לב שהמוזיקה לא חזקה מדי ושאתם לא מתעסקים כל שנייה ברשימת ההשמעה - הכינו את הפסקול מראש ותייצרו אווירה משחררת בלי להתאמץ. אנחנו ממליצים על שילוב אמנים ישראלים כמו אריק אינשטיין, עומר אדם, שרית חדד, עידן רייכל ומארינה מקסימיליאן בלומין.
והוא גם בפרטים הקטנים: חיבתכם לחנויות הסטוק הפרושות ברחבי הארץ ואשר אחראיות על בזבוז חלק ניכר מהמשכורת שלכם על קולפני ענבים, משקפי בצל או כיסוי עיניים לדג, יכולה לקבל ביטוי נפלא בשבועות. קשטו את שולחן החג בעציצים קטנים, צנצנות מקושטות, שקיות נייר או אריזות פח יפות. לא תאמינו מה פריטים עיצוביים בודדים יכולים לעשות לשולחן שלכם ואיזה טאץ' מקצועי וקסום הוא יקבל רק בזכות זה. אה, ואל תתחילו לפני שתעיינו במדריך המושלם הזה.
קח פרי ותהיה לי בריא: מלבד גבינות טעימות ושאר מאכלים חלביים שתגישו בארוחה, אנחנו ממליצים להוסיף לארוחה שתי פלטות פירות – אחת של פירות טריים שכוללים למשל אבטיח, מלון, אפרסק, אננס וענבים ופלטה נוספת של פירות יבשים שיכולה לכלול תמרים, צימוקים, משמשים, שקדים, אגוזי מלך וכל מה שאתם אוהבים. את הפלטות הניחו על השולחן מתחילת הארוחה, הפירות יכולים להיות חלק ממנה ולא רק הקינוח.
זוגיות מנצחת: ואם בפירות עסקינן, שבועות הוא החג המושלם לחבר בין שני המרכיבים המפנקים – פירות וגבינות. עכשיו, כשפירות הקיץ נמצאים על המדפים, וגבינות איכותיות גם כן, אתם יכולים ליצור מהם מנות יפהפיות שמתפוצצות בפה בזיקוקי דינור של טעמים ומרקמים. אפרסקים צלויים ממולאים בקממבר ושקדים, סלט של בולגרית, ענבים, זעתר ופיצוחים או אבטיח בגרמולטה, מוצרלה פרסקו וסלסה זיתים יהיו סיומת מופלאה לארוחה מופלאה. ומלבד המתכונים הקלים להכנה שתמצאו כאן, אל תשכחו את האבטיח עם הבולגרית, כי מתכון מנצח לא מחליפים.
שדרגו את המנות הרגילות: רוצים לצאת הכי מגניבים ומקוריים מול האורחים שלכם? שדרגו מנות בסיסיות בגבינות שוות. אתם יכולים להוסיף למוצרלה בפיצה גם גבינת עזים מפנקת, את הצפתית הרגילה בסלט החליפו בצפתית עם קצח ואת המוצרלה הגישו בצורת כדורים ולא בגוש רגיל.
כחול עמוק: אחת הגבינות הכי טעימות היא גבינה כחולה. נכון, יש לה טעם נרכש וגם הריח לא הכי ידידותי, אבל אם תשלבו אותה בפלטת הגבינות, מלבד מראה מלבב ואסתטי תאפשרו לאורחים שלכם להתנסות בגבינה מעניינת שתרגש להם את החך. אל תפחדו לאפשר לאורחים שלכם לנסות דברים חדשים, ופנקו אותם בשלל גבינות איכותיות. גבינה נוספת שיכולה לעשות פלאים היא ריקוטה פרסקה. הנה שלושה מתכונים מהממים שנותנים כבוד לנסיכה הלבנה.
על מה ולמה: הכנתם פלטת גבינות מהממת ועכשיו עולה השאלה עם מה לאכול אותן. אנחנו ממליצים להניח לצד פלטת הגבינות הרכות גם קרקרים טובים, לחם כפרי טרי, צנימים שאתם יכולים להכין לבד וירקות.
מה שותים? יין הוא סיפור בפני עצמו ואתם צריכים לעשות בחירה מושכלת איזה יין יתאים לארוחה. המטרה היא ליצור שילוב מושלם בין טעמו העשיר של היין וטעמן העשיר של הגבינות כך שתיווצר חגיגה קולינרית בפה. באווירה הלבנה של החג אנחנו כמובן ממליצים על יין לבן קליל שיורד חלק בגרון, אותו יש להגיש מצונן בטמפרטורה של 6-9 מעלות, שזה אומר ישר מהמקרר. כדאי לשתות יין במהלך הארוחה ואף לפנק ביין קינוח מתקתק בסופה. את היינות הניחו בתוך שמפניירות עם קרח במרכז השולחן ואנחנו מבטיחים שהשולחן שלכם ייראה שיקי, עדכני ומרענן.
תייגו אותן: אם אתם מכינים פלטת גבינות מעניינת, אנחנו ממליצים לשים על כל גבינה דגלון קטן עם שם הגבינה. אתם יכולים לקנות דגלונים צבעוניים או להכין בעצמכם ולהראות לאורחים כמה אתם משקיעים בהם, לא רק בטעם אלא גם בתוכן.
טפו טפו טפו: הטיפ הזה הולך לשנות לכם את החיים. על פי מומחים יודעי דבר, מומלץ להגיש על שולחן החג מספר אי זוגי של גבינות, רביולי, פירות או מנות פתיחה. כך תגנו על עצמכם ממזל רע, וברגע מת בארוחה - תוכלו לשתף בפרט החשוב הזה גם את האורחים שלכם. אם תשימו לב, גם את מספר הטיפים בחרנו לפי העיקרון הזה.