עוגת הגבינה של אורנה ואלה
אנחנו נשבעים שזה לא קשור לסגירה של אורנה ואלה אחרי 25 שנות פעילות, אלא פשוט מאוד לעובדה שהעוגה הזאת של אלה שיין היא לא פחות ממושלמת. מדובר בעוגת גבינה אפויה הכי בסיסית שיש, עם ציפוי שמנת וניחוח וניל, שהיא גם קלילה להכנה (לא מקציפים חלבונים!) וגם נסמכת על גבינות דלות שומן, שזה תמיד טוב. עוגה פגז (בעיקר אם מסננים טיפה את הגבינה בבד חיתול קודם, כמומלץ במתכון).
>> למתכון: עוגת הגבינה של אורנה ואלה
עוגת גבינה ופירורים בקערה
בחרו את הביסקוויטים או העוגיות שאתם הכי אוהבים, הקציפו קצת שמנת עם אינסטנט פודינג ותתחילו לבנות שכבות שכבות של קרם ופירורים. קשה להרוס את המתכון הזה - המצרכים שלו זמינים, הוא לא מסובך והתוצאה שלו יפהפייה ומספקת. נסו פעם אחת להביא קערה כזו במקום עוגה, ותראו איך כולם עפים.
עוגת גבינה אפויה
עוגה כזאת חייבים על כל שולחן חג בישראל ולא יעזור כלום. עוגת גבינה אוורירית, גבוהה, עם הגוון הזהוב היפה של האפייה שאין לשום עוגה אחרת. היא הייתה טעימה לנו בשנה שעברה, טעימה השנה ותמשיך לספק אותנו גם בעוד עשור.
עוגת טירמיסו בלי ביצים
כשגילינו את המתכון הזה, השתוללנו. ולא רק בזכות המראה האטרקטיבי, שמזכיר כרית חלומית ומוקצפת, אלא בזכות העובדה שאף ביצה לא מעורבת כאן, ולכן לא צריך לבזבז אנרגיות על חשש הסלמונלה הידוע שתמיד נלווה לאכילה של טירמיסו. ומה הכי כיף? שההכנה קלה ברמה של עוגת ביסקוויטים, והרושם - בדיוק הפוך.
עוגת גבינה בציפוי פסיפלורה
כולנו יודעים כמה הקיץ הישראלי יכול להיות אכזרי עבור מי שלא מבלה את ימיו בחלל ממוזג, ובדיוק בשביל זה נבראה העוגה הקפואה הזאת, שמצליחה להבריח את החום עם כל ביס. פירורים חמאתיים קראנצ'יים, קרם גבינתי קר ומעל הכל ציפוי פסיפלורה, שנותן בוסט רעננות וריחות נעימים פירותיים.