המרכיבים (ל-15 פנקייקס בינוניים):
1 קופסה גבינה לבנה (250 גרם)
1 גביע יוגורט
1/2 1 כוסות קמח
4 כפות סוכר
2 כפיות תמצית וניל
2 ביצים
1 שקית אבקת אפייה
50 גרם חמאה מומסת / 4 כפות שמן קנולה
קמצוץ מלח
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את כל החומרים לבלילה חלקה ללא גושים. קל וכדאי לעשות זאת במעבד מזון או בלנדר.
2. מחממים מחבת על אש בינונית-נמוכה (במהלך ההכנה מנמיכים או מגבירים מעט את הלהבה לפי הצורך). רק לפני הפעם הראשונה משמנים במעט חמאה או שמן. יוצקים את הכמות הרצויה לפי גודל הפנקייק שרוצים.
3. הופכים את הפנקייק כשמופיעות על פניו בועות קטנות. ממתינים 2-3 דקות נוספות להזהבת הצד השני. ממשיכים עם כל הבלילה, בלי לשמן שוב את המחבת.
4. מגישים חם עם סירופ מייפל, דבש, פירות טריים, פירות יער, קצפת, אגוזים או כל תוספת שאוהבים.
אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!