כרובית ביוגורט (צילום: דניאל לילה, mako אוכל)
כרובית אפויה ביוגורט | צילום: דניאל לילה, mako אוכל

כרובית אפויה ביוגורט 

הנה טריק מצוין לשמירה על העסיסיות: כרובית שלמה שמכניסים לתנור וממשיכים להשקות ברוטב יוגורט מתובל במהלך האפייה כולה. פשוט שמים על השולחן בארוחת החג, אין אחד שלא ישאל מה הסוד של הכרובית הזאת. 

>> למתכון: כרובית אפויה ביוגורט 

סלט קיסר (צילום: דניאל לילה, mako אוכל)
סלט קיסר | צילום: דניאל לילה, mako אוכל

סלט קיסר 

סלט חסות מרענן וקלאסי עם קרוטוני גבינת חלומי נהדרים שמתאימים במיוחד לחג. אבל הקרוטונים הם רק חלק מהעניין, הסוד של הסלט הזה הוא בכלל ברוטב. 

>> למתכון: סלט קיסר

פרוזלדה (צילום: דניאל לילה, mako אוכל)
פרוז'לדה | צילום: דניאל לילה, mako אוכל

פרוז'לדה 

לחם גבינות טורקי עם קשקבל ופטה עזים, שאנחנו באופן אישי לא יכולים לעמוד בפניו. הוא כל כך טעים ועשיר בטעם שפשוט תגישו אותו כמו שהוא, מקסימום עם קצת ירקות בצד, ותראו איך הוא נעלם. זה לא יקח הרבה זמן. 

>> למתכון: פרוז'לדה 

לביבות תירס ומוצרלה (צילום: דניאל לילה, mako אוכל)
לביבות תירס ומוצרלה | צילום: דניאל לילה, mako אוכל

לביבות תירס ומוצרלה

לביבות פריכות וטעימות של תירס וגבינת מוצרלה עשירה. מנה פשוטה ומצוינת שתסגור לכם פינה קלילה לצהריים ותתנשנש מאליה - ישר מהמחבת וגם ישר מהמקרר. 

>> למתכון: לביבות תירס ומוצרלה

עוגת שמש (צילום: דן לב, mako אוכל)
מאפה "שמש" עם מנגולד וגבינה | צילום: דן לב, mako אוכל

מאפה שמש עם מנגולד וגבינה 

מאפה שמרים במילוי של מנגולד, כרישה וברי פקאן שמוסיפה טאצ' פיקנטי לכל התענוג הזה. מי שאוהב ורגיל לעבוד עם שמרים יוכל להפוך אותו למנה יפיפיה ממש, שתהיה שיחת הארוחה. 

>> למתכון: מאפה 'שמש' עם מנגולד וגבינה 

מקלוני פולנטה ברוטב יוגורט (צילום: דן לב, גד, מחלבות גד)
מקלוני פולנטה ברוטב יוגורט | צילום: דן לב, גד, מחלבות גד

מקלוני פולנטה ברוטב יוגורט

לוקחים פולנטה מצוננת עם גבינת פקורינו, אופים אותה בתנור בחום גבוה ומקבלים מקלוני פולנטה רכים מבפנים ופריכים מבחוץ. ואם טובלים אותם ברוטב יוגורט (כבשים) ועירית אז מקבלים גן עדן קטן. 

>> למתכון: מקלוני פולנטה ברוטב יוגורט

בורקס תרד ובולגרית (צילום: דן לב, גד, מחלבות גד)
בורקס תרד ובולגרית | צילום: דן לב, גד, מחלבות גד

בורקס תרד ובולגרית

הבורקס הזה הוא מזן השבלול הגדול - מגישים אותו ככה לשולחן וכל אחד בוצע לו חתיכה משלו. הבצק עצמו עשוי מבצק פילאס קנוי ובמילוי יש בין היתר תרד, גבינה בולגרית וגבינת קאשקבלו. 

>> למתכון: בורקס תרד ובולגרית

פשטידת זוקיני ופטה כבשים (צילום: דן לב, גד, מחלבות גד)
פשטידת זוקיני ופטה כבשים | צילום: דן לב, גד, מחלבות גד

פשטידת זוקיני ופטה כבשים

עם בצק מבוסס יוגורט ושמן זית, ומלית עם זוקיני מגורר, בצל אדום וגבינות כמו ריקוטה, פקורינו, ובולגרית, אין מצב שהמאפה הזה לא הולך להיות להיט בחג. 

>> למתכון: פשטידת זוקיני ופטה כבשים

קדאיף עם קרם מסקרפונה ופיסטוקים (צילום: דן לב, גד, מחלבות גד)
קדאיף עם קרם מסקרפונה ופיסטוקים | צילום: דן לב, גד, מחלבות גד

קדאיף עם קרם מסקרפונה ופיסטוקים

קונים קאדיף קפוא, מכינים סירופ פשוט מחמאה, סוכר ותבלינים, מכינים מילוי גבינה מתוק מגבינת מסקרפונה, שמנת מתוקה, וניל, גרידת לימון ואבקת סוכר, משדכים ומקשטים בפיסטוקים קלויים. 

>> למתכון: קדאיף עם קרם מסקרפונה ופיסטוקים

עוגת מסקרפונה ובראוניז (צילום: דן לב, גד, מחלבות גד)
עוגת מסקרפונה ובראוניז | צילום: דן לב, גד, מחלבות גד

 עוגת מסקרפונה ובראוניז

מה יותר טעים מבראוניז? בראוניז בגובה כפול עם שכבה של עוגת גבינה מתוקה שעשויה מגבינת מסקרפונה, ריקוטה ואפילו יוגורט. איזה מזל ששבועות. 

>> למתכון: עוגת מסקרפונה ובראוניז

ספרו לנו עם מי אתם עושים את הגד, ותוכלו לזכות בחופשה חלומית!

>> לכל המתכונים לשבועות
>> פשטיגד: הפשיטות של גד
>> עוגד: העוגות לחג של גד