פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית
רכיבים ל-8 פוקצ'ות:
1 ק"ג קמח
30 גרם (קצת יותר מחצי שקית/קובייה) שמרים טריים
700 מ"ל (3 כוסות פחות כף) מים קרים
כפית מלח
כפית סוכר
50 מ"ל (1/4 כוס פחות כף) שמן זית
400 גרם תערובת גבינות: המורכבת מגבינה בולגרית, צפתית וגבינה צהובה
כפית פלפל שחור גרוס
גבעול רוזמרין, מופרד לעלים
כף אורגנו יבש
לקישוט:
150 גרם קוביות גבינה בולגרית
כ-24 עגבניות שרי
שמן זית
מלח גס
אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו לישה ועל מהירות בינונית מערבבים מים, סוכר ומלח. תוך כדי ערבוב מוסיפים קמח ושמרים. ממשיכים בערבוב כ-5 דקות נוספות על מהירות נמוכה. לאחר מכן מגבירים את המהירות לחמש דקות נוספות.
2. מוסיפים שמן זית בהדרגה וממשיכים ללוש עד שהבצק נהיה רך. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לתפיחה כשעה.
3. לאחר שהבצק תפח חותכים את הבצק לשמונה חתיכות שוות. על משטח עבודה מקומח מותחים כל חתיכת בצק לצורת אליפסה.
4. מערבבים בקערה קטנה את תערובת הגבינות, הפלפל השחור, הרוזמרין והאורגנו.
5. מניחים כשמינית מתערובת הגבינות על כל אליפסה. מגלגלים את הבצק וסוגרים את כל החומרים פנימה בתנועת קיפול לצורת נקניק. מעצבים לצורת פוקצ'ה ועל כל אחת מפזרים 4-6 חצאי עגבניות שרי וכמה קוביות גבינה בולגרית.
6. מעבירים את הפוקצ'ות לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה.
7. מחממים תנור לחום של 250 מעלות. מכניסים את הפוקצ'ות ל-10-12 דקות עד לקבלת גוון זהוב. מוציאים מהתנור, יוצקים מעט שמן זית ובוזקים מלח גס מעל.
עוד באוכל טוב:
בלינצ'ס עם מסקרפונה וסלמון
המרכיבים ל-10-12 יחידות:
3/4 כוס קמח
1/2 כוס חלב
כף (15 גרם) חמאה מומסת
2 ביצים
מלח
12 כפות גבינת מסקרפונה
100 גרם סלמון מעושן, קצוץ
עירית
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את הקמח, החלב, החמאה והביצים.
2. משמנים מחבת בחמאה על אש בינונית. יוצקים 1/3 כוס בלילה והופכים לאחר כדקה. עושים כך עד שהבלילה נגמרת.
3. המלית: חותכים את הסלמון המעושן לרצועות דקות או חתיכות קטנות ומניחים בקערה. מוסיפים את הגבינה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. שמים כף מלית במרכז הבלינצ'ס, סוגרים לצורת שקיק, קושרים בגבעול עירית ומגישים.
* אפשר גם לגלגל לצורת הבלינצ'ס המסורתי.
טארט גבינה קר
המרכיבים:
לבצק הפריך:
120 גרם חמאה
כף וחצי שקדים טחונים
5 כפיות סוכר
1/2 כוס אבקת סוכר
קמצוץ מלח
ביצה
1/3 1 כוסות קמח
שעועית יבשה לאפייה
למלית:
400 מ"ל (מכל אחד ועוד 2/3 כוס) שמנת מתוקה
1/2 כוס אבקת סוכר ועוד כף
1/3 כוס אינסטנט פודינג וניל
300 גרם גבינת שמנת
1/2 פקק ברנדי
גרידה מלימון או תפוז
לשטרויזל:
כוס סוכר
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/2 1 כוסות קמח
אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה ושקדים טחונים. מוסיפים לתערובת סוכר, אבקת סוכר ומלח, ומעבדים עד שהחמאה נבלעת ומתקבלת תערובת פירורית.
2. מוסיפים ביצה מעבדים אותה פנימה ולאחר מכן מוסיפים את הקמח. מעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
3. מעצבים כדור מהבצק, משטחים אותו קלות, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לחצי שעה במקרר.
4. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ. מניחים את הבצק בתבנית טארט מלבנית בגודל 6 על 28 ס"מ ומהדקים לתחתית ולצדדים. מורידים את השוליים בעזרת מערוך ומכניסים לחצי שעה למקרר.
5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
6. מניחים על בצק הטארט המצונן נייר אלומיניום או נייר אפייה ועליו את השעועית היבשה שתשמש כמשקולת. אופים כ-15 דקות עם המשקולת ועוד 10 דקות בלעדיה. מוציאים מהתנור ומצננים בצד.
7. מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ואינסטנט פודינג.
8. מוסיפים לקצפת שנוצרת גבינת שמנת בתנועות קיפול עדינות ואת הברנדי וגרידת הלימון.
9. יוצקים את המלית על הבצק ומכניסים שוב לקירור עד שהתערובת מתייצבת, לילה שלם במקרר או שעה במקפיא.
10. מכינים את השטרויזל: במיקסר עם גיטרה מערבלים את הסוכר, החמאה והקמח. משטחים בתבנית מרודפת בנייר אפייה ואופים 10-20 דקות בחום של 170 מעלות, עד שמזהיב.
11. מפוררים את הבצק האפוי לפירורים גסים ומפזרים אותם על הטארט אחרי שהתייצב במקרר.
לכבוד חג החלב והגבינות הבולנז'רי הצרפתי, Baker's, עומל על פיתוח של מגוון עוגות וקינוחי חג מסורתיים עם קריצה חדישה ומרעננת. את המוצרים יהיה ניתן לרכוש מיום ראשון האחד ביוני וליהנות מהמאפים השונים שיוצרו במיוחד לשבועות או לקחת הביתה לשולחן החג.
ספרו לנו עם מי אתם עושים את הגד, ותוכלו לזכות בחופשה חלומית!