גאלט זוקיני וגבינות
הגאלט הוא למעשה טארט במראה מוקפד פחות. במקום לאפות בתבנית פשוט מרדדים את הבצק, ממלאים במה שרוצים ועוטפים את השוליים בצורה חופשית. כאן בגרסה עם השילוב האהוב עלינו בעולם - זוקיני, גבינות ומטבעות גבינת עזים מלמעלה.
>> למתכון: גאלט זוקיני וגבינות
מיני קיש תרד וכרישה
סופרי הקלוריות - זו הפשטידה בשבילכם בחג הזה, ובעצם בכל ימות השנה: הבסיס עשוי מלחם קל, המילוי מכיל גבינת ריקוטה טעימה טעימה אבל דלת שומן, וגם תרד וכרישה שתמיד באים טוב. אגב, זאת לא רק פשטידה למי שבדיאטה, זה טעים. נקודה.
>> למתכון: מיני קיש תרד וכרישה
פשטידת 5 מרכיבים
הפשטידה הכי קלה שיש להכנה. למעשה מדובר בבסיס מוצלח מאוד של ביצים, חלב, קרוטונים וגבינת פיקורינו, והאלמנט החמישי - הוא איזה ירק שאתם אוהבים; תירס, פרוסות סלק, תרד, פרחי ברוקולי - הכל, אבל הכל הולך.
>> למתכון: פשטידת חמישה מרכיבים
באניצה
או כמו שאנחנו קוראים לה: פשטידת סבתא. מדובר במאפה גבינות בלקני, מין גרסה לבורק הטורקי, שמורכב מעלי פילו וגבינה בולגרית וכמעט כלום חוץ מזה, כי באמת שלא צריך. פשוט פשוט וטעים.
קיש בצל וגבינת קממבר
קיש הבצל והגבינה הזה קיבל השראה מהמאפה הצרפתי המפורסם קיש לורן. במקור, הוא מבוסס על שמנת, אבל כאן היא הוחלפה ביוגורט כבשים עשיר. עוד במאפה - את הירקות מחליפים בצלים סגולים וגבינות קממבר ופיקורינו נותנות חריפות ועומק.
>> למתכון: קיש בצל וגבינת קממבר
קיש ברוקולי וגבינת עזים
תמיד הרגשנו שברוקולי הוא ירק שלא מעריכים אותו מספיק. ילדים נרתעים ממנו ומבוגרים בדרך כלל מחליפים אותו בכרובית, וחבל. הוא טעים, מלא בדברים טובים ומוסיף המון לכל מאפה. הקיש הזה משדך את הברוקולי עם גבינת עזים, שום ועירית שיוצרים ביחד מאפה נהדר לשבועות.
>> למתכון: קיש ברוקולי וגבינת עזים
>> הנה עוד פשטידת ברוקולי מעולה
פשטידות אישיות בסגנון "מקרוני אנד צ'יז"
נשארה לכם פסטה מיותמת במקרר? הנה דרך מצוינת להציל אותה ולהפוך אותה למאפה מצוין: מערבבים אותה עם קצת פסטו, גבינות כמו בולגרית וקשקבל וביצים, מעבירים לתבנית של מאפינס ומקבלים מיני מאפים קטנים וחמודים. ממש כמו מקרוני עם גבינה, רק משודרג.
>> למתכון: פשטידות אישיות "מקרוני אנד צ'יז" עם פסטה, גבינות ופסטו
קיש כרשה, גבינת ברי-פקאן ובטטות
מי חשב שבטטה, כרשה, יוגורט כבשים וברי הולכים כל כך טוב ביחד? הטוויסט של המאפה הוא הגבינה המיוחדת - ברי פקאן - שמוסיפה עוד טעם מגניב למאפה. אגב - אפשר לאפות אותו בגרסה אחת גדולה או בגרסאות מיני אישיות. כך או כך, הוא טעים מאוד.
>> למתכון: קיש כרשה, גבינת ברי-פקאן ובטטות
פשטידת תפוחי אדמה, בטטות וגבינות במחבת
את הפשטידה הזו מכינים באותה טכניקה של הפריטטה האיטלקית - מטגנים במחבת גדולה (שמתאימה לתנור, זאת אומרת בלי ידית מפלסטיק) בצל, תפוחי אדמה ובטטות עד שהם מזהיבים, יוצקים מעל תערובת גבינות של קשקבל, בולגרית ושמנת מתוקה, ומעבירים לתנור. מעל הכל מפזרים עוד קצת גבינה - קממבר - ומקבלים מאפה מושחת שמגישים ישר לשולחן, בתוך המחבת.
>> למתכון: פשטידת תפוחי אדמה, בטטות וגבינות במחבת
קיש זוקיני ומטבעות גבינת עזים
שילוב מוצלח בין גבינת עזים וקישואים (או זוקיני, שהם הקישואים עם הקליפה הירוקה הכהה) ובצק פריך. התוצאה - קיש מעולה לשבועות.
>> למתכון: קיש זוקיני ומטבעות גבינת עזים
פשטידת פטריות ופטה כבשים
פשטידה עשירה עם שלושה סוגי גבינות - פטה כבשים, מסקרפונה וריקוטה, במילוי פטריות שמוסיפות נופך בשרני למאפה.
>> למתכון: פשטידת פטריות
פשטידת קישואים
פשטידה ביתית וטובה בסגנון בלקני עם גבינה בולגרית, גבינת מוצרלה וריקוטה, שמשלבת בתוכה קישואים (או זוקיני) מגוררים. וכל מה שצריך לעשות כדי להכין אותה זה לערבב ולאפות.
קיש ריבת בצל ועשבי תיבול
מה אין בקיש הזה? גבינת קרם שמנת, פטה עזים, פקורינו, גבינת עזים, עשבי תיבול כמו תימין, אורגנו, עירית, מרווה ועוד דברים טובים. ועם כל היופי הזה מגיעה גם ריבת בצל ביתית (בטח שביתית) - תענוג.
>> למתכון: קיש ריבת בצל ועשבי תיבול
ספרו לנו עם מי אתם עושים את הגד, ותוכלו לזכות בחופשה חלומית!