מאפים לשבועות
לחמניות גבינה משודרגות
גבינה בבצק, גבינה מלמעלה ובנוסף לכל זה - מלית גבינת עזים חמימה, רכה וטעימה שמסתתרת בפנים. אלה לא לחמניות שמכינים בדקה, אבל
>> למתכון: לחמניות גבינה משודרגות
קיש כרישה וגבינת קשקבל
קיש, טארט, מאפה מלוח - זה לא משנה, העיקר שתכינו אותו. קיש לשבועות שמשלב בין הטעם הבצלי העדין של הכרישה והחדות של הקשקבל.
>> למתכון: קיש כרישה וגבינת קשקבל
פריטטה תפוחי אדמה ופטריות
הכלאה איטלקית בין חביתה משודרגת למעין פשטידה. את הפריטטה ניתן לגוון במבחר תוספות כמו ירקות, גבינות ואפילו פסטה. את תפוחי האדמה מבשלים ערב קודם ונותנים להם להתקרר לילה במקרר.
>> למתכון: פריטטה תפוחי אדמה ופטריות
ביצה בבגט
המנה הזאת קיבלה השראה מהמאפה הטורקי פּידֶה - רק שזאת הגרסה המקוצרת והקלה יותר שלו. שילוב מושלם בין ביצים ללחם שמתאים בול לבראנץ'.
>> למתכון: ביצה בבגט
מאפה בצק עלים עם גבינות וביצים קשות
מתכון קל ומהיר של אביבה פיבקו למאפה מלוח עם 3 סוגי גבינות שמתאים בול לאירוח קז'ואלי.
>> למתכון: מאפה בצק עלים עם גבינות וביצים קשות
מיני קיש תרד וכרישה
מתכון שמתחיל בפטנט של קלתית עשויה מלחם קל, ממשיך עם ריקוטה עשירה בטעם ודלה בשומן, ובתוך כל זה משתלבים גם תרד וכרישה והגשה מתוקה של קישים אישיים. אם חושבים על הקלוריות ביחס לטעם - מדובר ברווח בטוח.
>> למתכון: מיני קיש תרד וכרישה
מאפינס תרד וגבינות
פינוק קטן וגבינתי שמושלם לבראנץ' לשבועות. תרד, שני סוגי גבינות - מה צריך יותר?
>> למתכון: מאפינס תרד וגבינות
באניצה
או כמו שקוראים לה בבית של שי-לי: פשטידת סבתא. מדובר במאפה גבינות בלקני, מין גרסה לבורק הטורקי, שמורכב מעלי פילו וגבינה בולגרית וכמעט כלום חוץ מזה, כי באמת שלא צריך. פשוט פשוט וטעים.
סלטים לשבועות
סלט ירוק עם גבינת עיזים
הפריכות של הירקות, הוויניגרט הקלאסי ומטבעות גבינת העיזים הופכים את הסלט הזה לכוכב של שולחן החג, לא פחות משאר הפשטידות והעוגות.
>> למתכון: סלט ירוק עם גבינת עיזים
סלט תירס טרי מתוק ועגבניות שרי
עכשיו זו העונה המושלמת לסלט התירס הזה - עם התירס המתוק של תחילת הקיץ אותו אפשר לאכול ישירות מהקלח בלי לבשל אותו בכלל. שדכו לו עגבניות שרי, בצל סגול, צ'ילי וכוסברה ותקבלו סלט שאי אפשר לעמוד בפניו.
>> למתכון: סלט תירס טרי מתוק ועגבניות שרי
סלט קיסר עם קרוטוני חלומי
ככה לוקחים סלט קלאסי שאוכלים כל השנה, ומתאימים אותו במיוחד לחג האהוב עלינו: את האנשובי החלפנו בצלפים, הקרוטונים עשויים מגבינת חלומי ולרוטב הוספנו גבינה שהופכת אותו לסמיך ועשיר, כמו שאנחנו אוהבים.
>> למתכון: סלט קיסר עם קרוטוני חלומי
סלט פסטה ניסואז
הנה לכם מנה שמשלבת יפה יפה את סלט הניסואז הצרפתי האהוב עד מאוד עם פסטה, שנותנת לו עוד קצת נפח ומבטיחה שהוא ישביע אתכם היטב. מנה מושלמת לבראנץ'.
סלט ירקות צלויים
ועוד אחד בגזרת הסלטים: סלט ירקות, אבל לא כמו שאתם חושבים. למעשה זהו מעין אנטיפסטי - אבל מתובל בשום, בזיליקום, לימון כבוש ואפילו מעט מייפל. יציאה יציאה.