לחמניות גבינה ושום קלות להכנה
זמן הכנה: 15 דקות
המצרכים (18 יחידות):
150 גרם חמאה רכה
250 גרם גבינת שמנת
250 גרם גבינת כנען או טוב טעם
150 גרם גבינת קשקבל מגורדת
3 ביצים M
550 גרם קמח תופח
1/3 כפית מלח
3 שיני שום קצוצות דק (לא אוהבים? אפשר להמיר בבצל מטוגן)
לקישוט: שומשום או מלח גס
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון מערבבים את החמאה והגבינות כ-2 דקות עד שהתערובת אחידה, מוסיפים את הביצים ומערבלים כ-2 דקות על מהירות בינונית.
2. מוסיפים את הקמח, המלח והשום או הבצל ומערבלים כ-2 דקות נוספות.
3. בתבנית שקעים (מאפינס) מניחים בכל שקע מנז'ט, משמנים מעט את הידיים ומכינים 18 עיגולים, אחד לכל שקע בתבנית (אם אין תבנית מאפינס מניחים את העיגולים על תבנית עם נייר אפייה).
4. מפזרים מעט שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל- 25 דקות, עד שמזהיב.
סלט עלים וגבינה
זמן הכנה: 15 דקות
המצרכים (4 מנות):
1 שקית של מיקס עלים
4-5 עגבניות
3-4 מלפפונים
1 בצל סגול
150 גרם זיתי קלמטה
150-200 גרם גבינת פטה כבשים 5%
3 כפות חומץ בלסמי
5 כפות שמן זית
2 כפות דבש או סילאן
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. חותכים את הבצל לרצועות, את העגבניות לרבעים או שמיניות ואת המלפפון לחתיכות גסות.
2. בקערה שמים את חבילת העלים, מלפפונים, עגבניות, בצל וזיתים. מפוררים את הגבינה גס לתוך הקערה.
3. בכלי נפרד מערבבים את החומץ, שמן, דבש, מלח ופלפל. יוצקים מעל הסלט, מערבבים ומגישים.
שבלול חצילים ועגבניות שרי
זמן הכנה: כ-25 דקות (כולל טיגון החצילים)
המצרכים (8 מנות):
1 בצל קצוץ
1 חציל בינוני חתוך לקוביות
3 שיני שום קצוצות דק
חבילת בזיליקום קצוץ
15 עגבניות שרי (שלמות)
1 מיכל של שמנת חמוצה
250 גרם גבינה צהובה מגורדת
150 גרם פרמזן מגורדת
1 ביצה
¾ חבילה בצק פילאס טורקי
1 ביצה למריחה על הבצק
30 גרם שומשום
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל לשקיפות, מוסיפים את החצילים ומטגנים עד לריכוך. מוסיפים את השום, מלח ופלפל. מוסיפים את עגבניות השרי השלמות ומטגנים כשתי דקות נוספות.
2. בקערה מערבבים את הגבינות, הבזיליקום הקצוץ והביצה. מוסיפים את תערובת הירקות ומערבבים בעדינות.
3. מניחים את הפילאס על משטח עבודה, שמים את המילוי בשולי הבצק לכל הרוחב ומגלגלים. צובטים את הקצוות ויוצרים שבלול. מניחים על תבנית עם נייר אפייה.
4. מורחים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים שומשום. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות בטורבו ועוד 10 דקות באפייה רגילה, עד שמזהיב.
פסטה פרפדלה עם אלי אוליו וגבינת פיקורינו
זמן הכנה: 15 דקות
המצרכים (5 מנות):
1/3 כוס שמן זית
8 שיני שום, פרוסות
כפית צ'ילי יבש
מלח ופלפל שחור גרוס
1 חבילת פרפדלה או פטוצ'יני
200 גרם גבינת פיקורינו מגוררת גס
אופן ההכנה:
1. בסיר מחממים מעט את שמן הזית, מוסיפים את השום והצ'ילי ומערבבים כ-2 דקות על אש נמוכה.
2. מוסיפים את המלח והפלפל ומסירים מהגז. באותו זמן מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
3. מסננים את הפסטה, מעבירים לכלי הגשה, יוצקים את הרוטב, מערבבים ומפזרים את הגבינה מעל.
עוגה בחושה עם גבינה ואוכמניות
זמן הכנה: 15 דקות
המצרכים (2 תבניות אינגליש קייק):
150 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
4 ביצים M
2 וחצי כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
350 גרם גבינת כנען או טוב טעם
200 גרם אוכמניות
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון מערבלים את החמאה והסוכר כ-3 דקות. מוסיפים את הביצים אחת אחת עד לקבלת מרקם קרמי.
2. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח ואבקת האפייה.
3. מוסיפים את החומרים היבשים למעבד מזון ומערבלים כ-3-4 דקות, עד שהתערובת אחידה.
4. מוסיפים את הגבינה והאוכמניות ומערבבים בעדינות בעזרת כף.
5. מעבירים את התערובת לתבניות אינגליש קייק משומנות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-35 דקות. נועצים קיסם, וכשהוא יוצא יבש - מוציאים מהתנור.
דנה אלמוסני, מתכונאית
צילומים: אסף רונן – צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג וכלי קרמיקה: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות תנובה ומעדנות