המרכיבים (כ-10 יחידות):
1 קופסה קוטג'
4 ביצים
1/3 כוס שמן
1/3 כוס מים או חלב
1 כוס קמח
1 כפית גדושה אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
שומשום לקישוט
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את כל החומרים הרטובים. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים רק עד שהקמח נבלע בתערובת.
2. משמנים תבנית שקעים ויוצקים את התערובת לשקעים עד 3/4 מגובהם. מפזרים שומשום.
3. אופים בחום של 180 מעלות כ-15 עד 20 דקות, עד שהמאפינס שזופים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש.
* שימו לב, למאפינס כמו שהם יש טעם נייטרלי. אפשר להוסיף להם תוספות כמו זיתים, עגבניות מיובשות או פלפלים קלויים. אפשר גם להפוך אותם למתוקים על ידי הוספת 1/3 כוס סוכר ותוספות כמו קינמון, אגוזים או צימוקים.
אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.