המתכון המלא לעוגת גבינה קרמל:
עוגת הגבינה המפורסמת של קונדיטור ברק ממסעדת מגזינו. המילוי מורכב מגבינת שמנת איכותית וקרמית לקבלת עוגה יציבה ומושחתת.
עוגה בקוטר "20"
לתחתית לוטוס:
250 גר עוגיית לוטוס טחונה
60 גר חמאה מומסת
מילוי:
150 גר חמאה
190 גר סוכר חום ככה
500 גר גבינת שמנת ניו יורק 30% של מחלבות "גד"
100 גר שמנת חמוצה
60 גר שמנת מתוקה
1 כף סירופ מולסה
3 ביצים
ציפוי: 130 גר ממרח לוטוס
אופן הכנה:
לתחתית-ממיסים את החמאה ומערבבים עם הלוטוס. מהדקים לרינג גבוה ומקררים.
מילוי- במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה וסוכר לקרם אוורירי. מוסיפים גבינת שמנת. מוסיפים מולסה. מערבבים שמנת חמוצה ומתוקה ומוסיפים למיקסר. מוסיפים ביצים בהדרגה.
מסננים את המסה ומוזגים על התחתית.
אופים על חום של 150 מעלות 20 דק' ואז 120 מעלות עוד כשעה בערך עד שהעוגה רוטטת אך יציבה.
ציפוי-לאחר שהעוגה התקררה, להמיס את הממרח לוטוס ולמזוג מעל העוגה.