לארח בפסח או בראש השנה זה תיק רציני. צריך להכין ראשונות, לפחות שתיים, צריך עיקריות (לפחות שתיים), כמה סלטים, משהו לצמחונים, וכמובן קינוח שיפיל לכולם את הלסת. שבועות, מהבחינה הזאת, הוא חג ממש זהב: שמים על השולחן פלטה גדולה של גבינות, אולי איזה קיש, בקבוק יין, מכריזים על בופה וסוגרים עניין. כן, אז ככה גם אנחנו חשבנו, עד שבאנו לארח ערב שבועות אחד ופתאום הבנו שאנחנו לא באמת יודעים שום דבר - אילו גבינות צריך על השולחן? כמה? ויין - אדום או לבן? בקבוק אחד או יותר? ומה עוד צריך? כדי שזה לא יקרה גם לכם, אספנו 10 טיפים יקרים מפז שיבטיחו לכם אירוח שבועות מדוגם.
1. כשבונים פלטת גבינות נהוג להגיש מספר אי זוגי של סוגים, הכי טוב חמישה. ככה זה מסתדר הכי יפה על המגש.
2. איך בוחרים גבינות לפלטת גבינות? מגוונים כמה שיותר. מומלץ לבחור בגבינות בעלות אופי שונה מבחינת טעם, ניחוח, מרקם ומראה, גבינות מסוגי חלב שונים (בקר, כבשים, עזים), גבינות טריות ומיושנות, חריפות ועדינות.
3. את הגבינות מסדרים על מגש עץ או צלחת גדולה עם מרווחים גדולים ביניהן – כדי לאפשר לסועדים לפרוס מהן בנוחות. אם יש הרבה אורחים מומלץ לחתוך חלק מהגבינות לקוביות, כדי למנוע "פקקי תנועה" ליד המגש. במקרה כזה, אל תשכחו להניח לצד המגש כלי עם קיסמים או מזלגות עץ קטנים.
4. לצד הגבינות כדאי להגיש מאכלים בעלי טעם עדין. השילוב הקלאסי הוא גבינות, לחם ויין, ואפשר גם סלט ירוק רענן.
>> במקרה יש לנו בשבילכם מתכון לסלט ירוק פשוט ומצוין
5. איזה יין הכי מתאים? זה פשוט: גבינות טריות עם חומציות גבוהה (בולגרית, פטה) מגישים עם יין לבן; גבינות בשלות (פרמזן, פקורינו, קשקבל) עם יין אדום יבש; וגבינות עובש (רוקפור) – עם יין מתוק.
6. הגישו פירות מתוקים לצד הגבינות הפיקנטיות, ותגלו שילוב טעמים מושלם. לכו על פירות כמו ענבים, אגסים, תפוחים ותאנים, ולא על פירות חומציים יותר כמו פירות הדר או פסיפלורה.
7. גם פירות מיובשים, ובעיקר ריבות, הולמים מאוד את טעמי הגבינות. המומלצות ביותר: ריבת תאנים, ריבת חבושים וריבת משמש.
8. את כל הגבינות מוטב להוציא מהמקרר מבעוד מועד. את הגבינות הקשות כשעה לפני ההגשה, ואת הטריות יותר כחצי שעה לפני. בטמפרטורת החדר הניחוחות משתחררים והגבינה הופכת טעימה יותר.
9. כדאי להשקיע ולהצטייד מבעוד מועד בסכין גבינה מיוחד, שמאפשר לפרוס בלי שהגבינה תידבק ללהב.
10. מה עושים עם השאריות? אורזים כל גבינה בנפרד ושומרים בכלים אטומים. נשארו זנבות ופירורים? מגררים הכל יחד ומשתמשים כבסיס לרוטב פסטה, או משלבים בפיצה או פשטידה.