מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

כדורי תמרים וקקאו

הכדורים השובבים האלה, כמה שהם יפים ככה הם טעימים. כדורי "שוקולד" מופלאים, רכים ומענגים על בסיס תמרים, שתכינו בשביל הילדים אבל סביר להניח שתחסלו מהר מאוד בעצמכם

|mako אוכל| פורסם07:07
כדורי תמרים (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

ל-20-25 כדורים:

  • 20 תמרים יבשים, גדולים ורכים (400 גרם), רצוי מזן מג'הול
  • 65 גרם (שני שליש כוס) שקדים טחונים
  • 40 גרם (4 כפות שטוחות) אבקת קקאו, מנופה
  • שליש כפית קינמון
  • 50 גרם חמאה, מומסת ומצוננת

לציפוי (אחד מהציפויים או כולם, לבחירתכם):

  • אבקת קקאו, קוקוס טחון, שומשום, אבקת מאצ'ה, פולי קקאו, קוקוס קלוי

אופן ההכנה:

1מגלענים את התמרים, מעבירים לקערה בינונית-קטנה, יוצקים מעל מים רותחים רק עד כיסוי ומניחים לתמרים להתרכך בפנים ל-5 דקות. מסננים ומצננים.

2מעבירים את התמרים למעבד מזון וטוחנים יחד עם שאר החומרים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה לגמרי. מעבירים לקירור לשעה וחצי.

>> עוד מתוקים שווים בבלוג של ענבל -פיית העוגיות

3יוצרים מתערובת התמרים בידיים רטובות כדורים בגודל הרצוי, ומגלגלים בכל ציפוי שאוהבים.שומרים בקופסה אטומה במקרר.

* לגרסה טבעונית ובריאה יותר ניתן להמיר את החמאה ב-40 גרם שמן קוקוס.

תגיות:תמרים
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il