שטרודל תפוחים קלאסימחפשים קינוח מרשים שמכינים בקלי קלות? שטרודל הוא התשובה. רק תצטיידו בגלידת וניל - ואתם פסע מלהגיש קינוח כמו במסעדה
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :ל-2 שטרודלים קטנים:
למילוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-190 מעלות טורבו. 2מתחילים עם המלית: קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות. 3 מחממים במחבת רחבה על להבה נמוכה את התפוחים עם החמאה, הקינמון, הסוכר והלימון כ-15 דקות, עד שהתפוחים מצטמצמים ומתרככים. 4 מרכיבים את השטרודל: פורסים על משטח עבודה דף פילו. מטפטפים מעט חמאה, מניחים מעל דף פילו נוסף ומטפטפים שוב חמאה. מניחים עוד דף פילו וממשיכים עם דף נוסף - בסך הכל 4 דפים. 5מסדרים לאורך החלק הצר של הדף מחצית מכמות התפוחים. 6 מקפלים את השוליים מעל המלית ומגלגלים לקבלת שטרודל. מכינים כך שטרודל נוסף. 7 מעבירים את השטרודלים לתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים כ-20 דקות או עד הזהבה מלאה. 8מוציאים מהתנור, מפדרים באבקת סוכר ומניחים לצינון כ-20 דקות. פורסים בזהירות. 9 מגישים ככה או עם גלידת וניל. שטרודל תפוחים | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי - עדיקוש ** השטרודל במיטבו ביום ההכנה. **ניתן להוסיף למלית לאחר בישול התפוחים אגוזי מלך, פקאן, צימוקים וכו'. |