1 מערבבים במהירות איטית במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר.
2 מוסיפים ביצה, חמאה, שמן, מלח ולבסוף חלב ולשים במהירות איטית 8-10 דקות, עד לקבלת בצק גמיש, נעים ולא דביק.
3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומגלגלים אותו כך שיצופה שמן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים להתפחה של כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
4 לאחר שהבצק תפח מוציאים ממנו את האוויר ומעבירים למשטח מקומח.
5 מרדדים את הבצק לעלה ארוך ודק ומורחים את ממרח הלוטוס בעזרת פלטה או כף.
עוגת רוגלך במילוי לוטוס
| צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
6 מקפלים את הבצק לשניים ודואגים שהחלק הרחב יהיה מולכם. מרדדים שוב לעלה דק, עד שמתחילים לראות את המילוי מתחת לפני הבצק.
7 מחלקים את הבצק לאורכו לשניים (הכי טוב בעזרת גלגלת פיצה) וחותכים למשולשים.
8 מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב לחלק הצר, עד שנוצרים רוגלך.
עוגת רוגלך במילוי לוטוס
| צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
9 מסדרים את הרוגלך בתבנית עגולה, מרופדת בניר אפייה (אין צורך לשמור על מרווחים ביניהם). מכסים במגבת ומתפיחים כ-20 דקות נוספות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
10 מברישים את הרוגלך בביצה טרופה עם מעט מים ואופים 30-35 דקות, עד לקבלת מאפה שחום.
11 מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה בסיר קטן סוכר ומים, מנמיכים את האש לקבלת רתיחה עדינה ומבשלים כך כ-10 דקות, עד שמתקבל סירופ.
12 מברישים את הרוגלך בסירופ סוכר בנדיבות מיד כשהם יוצאים מהתנור.
מתכון זה פורסם במקור ב-17/05/18 אך עודכן בשנת 2022.