לחמניות וניל במילוי תפוחים וקינמוןהלחמניות היפהפיות והתפוחות האלה מחביאות מלית חמימה של תפוחים בקינמון, חמאה וסוכר חום עם ניחוח עדין ביותר של ברנדי, ואם יש ביס שמצדיק כווייה קטנה בחך - זה ביס מהן ממש סמוך ליציאה מהתנור
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
אחרי שבשבוע שבעבר הייתה לנו כאן עוגה עם תפוחים מגורדים, היום הכנסתי את התפוחים לתוך מלית קינמון ובצק שמרים. בכל זאת, רגע לפני ראש השנה וכולנו מחפשים מתכונים שמתאימים לרוח החג. הלחמניות האלה רכות וטעימות, כמו ממש מין ענן בפה: מלית התפוחים שבהן מפתיעה מאוד, ולדעתי אם אתם מגישים אותן בסוף ארוחה, הן ייזללו בצ'יק. המצרכים :לבצק שמרים:
למלית:
להברשה:
לסירופ:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: לשים בקערת המיקסר לשים את כל מצרכי הבצק, רק עם מחצית מכמות החלב. את שאר החלב מוסיפים בהדרגה עד שמתקבל כדור בצק חלק אלסטי וגמיש (לשים בסך הכל 10-12 דקות, רצוי שהבצק יהיה רך ומעט דביק). 2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים את הבצק כשעה וחצי-שעתיים בטפרטורת החדר או לילה במקרר. 3 מכינים את המלית: מקלפים את התפוחים, מגררים אותם ומניחים עם ברנדי לכמה דקות בקערה. 4 מערבבים חמאה רכה עם סוכר חום בהיר, מוסיפים קינמון ומערבבים שוב. מסננים את התפוחים, מוסיפים אל הקערה ומערבבים שוב. מלית רכה וטעימה | צילום: קרן אגם, mako אוכל5 אחרי שהבצק תפח מחלקים אותו ל-10 חלקים שווים. מרדדים כל חלק בצק על משטח עבודה מקומח לצורת עיגול, מורחים כף מהמלית על אמצע העיגול ומגלגלים לצורת לחמנייה ארוכה. מחברים את הקצוות של הלחמנייה פנימה ביחד לצורת בייגלה, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. 6 אחרי שכל הלחמניות מוכנות, מכסים בניילון נצמד או במגבת להתפחה חוזרת של כ-40 דקות. 7 מחממים תנור ל-180 מעלות. 8 מברישים את הלחמניות בחלמון טרוף ואופים 20-25 דקות, עד שהלחמניות זהובות למראה. 9 בינתיים מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה בסיר קטן מים וסוכר, מורידים לחום בינוני ומבשלים כ-5 דקות. מסירים מהאש. 10 כשהלחמניות יוצאות מאפייה מברישים אותן בסירופ בנדיבות. מגישים חם. * את הלחמניות אפשר להכין מראש ולהקפיא לפני הוספת הסירופ. אחרי חימום מברישים בסירופ ממש לפני שמגישים (מהניסיון שלי הן טובות גם ביום שלמחרת, בתנאי שעוטפים אותן טוב אחרי אפייה וצינון). לחמניות וניליות עם מילוי תפוחים וקינמון | צילום: קרן אגם, mako אוכל |