1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים היטב את התבנית בחמאה רכה (זה חשוב לחילוץ חלק של העוגה מהתבנית).
2 מערבלים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר, ביצים, וניל, שמנת ויוגורט. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים.
3 בקערה נפרדת מערבבים את פירורי הלוטוס עם האגוזים.
עוגת לוטוס פקאן בחושה | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
4 מוסיפים את תערובת הלוטוס והאגוזים לתערובת העוגה ומערבבים עד להטמעה.
5 מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 45-50 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
עוגת לוטוס פקאן בחושה | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
6 מצננים מעט ומחלצים מהתבנית. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
* העוגה נשמרת בכלי אטום בטמפרטורת החדר כארבעה ימים.