1 מחממים את התנור ל-170 מעלות.
מתכונים לראש השנה
2 ממליחים קלות (לא יותר מכפית מלח גס לכל הנתח) ומפלפלים את נתח הבשר.
3 מוזגים 2 כפות שמן זית לסיר רחב ומטגנים את הבצלים. מוסיפים גזר וסלרי ומטגנים היטב. מוסיפים פטריות חתוכות ובסוף את שיני השום הקצוצות. שימו לב לא לטגן יותר מדי, כדי שהשום לא יישרף.
4 מוסיפים את העגבניות ואת הרוזמרין, התימין, המרווה ועלי הסלרי (כדאי לטעום קודם ואם הם מרים - לוותר). מוסיפים גם פפריקה, כורכום וסילאן ומטגנים היטב.
5 מוסיפים מים ומלח (חצי כפית מלח לכל כוס מים) ומביאים לרתיחה. טועמים את הרוטב ומתקנים את התיבול לפי הטעם האישי. אפשר להוסיף עוד פלפל שחור או פפריקה חריפה או עוד סילאן/דבש למתיקות.
6 שופכים מחצית מהרוטב לתבנית בה נכין את הבשר, שמים את הבשר ואחריו עוד מחצית מהרוטב. מכסים במכסה (או נייר כסף) ומעבירים לתנור למשך 4 שעות. כעבור שעתיים, הופכים את הנתח.
7 אחרי 4 שעות, מסירים את המכסה ומעלים את טמפרטורת התנור ל-230 מעלות כדי שהנתח יושחם. במהלך ההשחמה רצוי להרטיב את הנתח עם הרוטב. מוציאים מהתנור, פורסים לפרוסות ומגישים עם הרוטב.
הערות:
אפשר להחליף את המים ביין.
אפשר להוסיף צימוקים ו/או פירות יבשים.
הבשר המוכן עם הרוטב מתאימים להקפאה.
למי שמעדיף, אפשר גם את הרוטב בצד | צילום:
רויטל פדרבוש, mako אוכל
>> עוד מתכונים וסרטונים בבלוג מטבח קל