
טורט תפוחים וקינמוןאם גם אתם סולדים מתפוחי עץ מגוררים בתוך עוגה, הגיע הזמן שתעשו כמו קרן אגם ותצאו מזה. הטורט הנהדרת הזאת יכולה להיות אחלה סיפתח![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
אני לא יודעת מה גרם לי לא לאהוב תפוחים מגוררים בעוגה כשהייתי קטנה, יש מצב שאחת הדודות או השכנות היו מכינות משהו עם כמות מוגזמת של תפוחים וזה היה לי רטוב מדי. לפני כמה שנים חבר ביקש שאכין לו עוגת פרג ושאגרר פנימה תפוחים, ומאז אני מאוהבת בקונספט הזה; כשהכמות אינה מוגזמת ומתמזגת היטב בבלילת העוגה, הנוכחות של התפוחים ממש נעימה בפה. העוגה הזו מאוד מתאימה לראש השנה. יש בה תפוחים וקינמון, היא פרווה, ומכינים אותה בשוונג אחד במיקסר. אצלנו יזללו אותה דווקא ביום שלמחרת ערב החג - היא תעמוד יפה על השיש, עטופה באבקת סוכר, ובכל פעם שמישהו ייכנס למטבח להכין לעצמו קפה הוא יפרוס ממנה פרוסה. אחת העוגות השוות! המצרכים :לתבנית אנג'ל או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות (חום עליון תחתון). 2מקציפים במיקסר חלבונים עם סוכר לבן וחום למשך 4-5 דקות, עד לקבלת בלילה תפוחה. מוסיפים וניל וחלמונים וממשיכים להקציף דקה נוספת. 3מוסיפים את השמן לאט לאט תוך כדי הקצפה, וממשיכים להקציף עוד כדקה. 4מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומקציפים שוב רק עד שהם נטמעים בבלילה והיא אחידה וחלקה. מוסיפים את התפוחים והקינמון ומערבבים מעט. 5מעבירים לתבנית (תבנית אנג'ל לא משומנת או תבנית עגולה רגילה כן משומנת) ואופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. 6מצננים (בתבנית אנג'ל הופכים), בוזקים אבקת סוכר ומגישים. טורט תפוחים וקינמון של קרן אגם|צילום: קרן אגם, mako אוכל** את קמח הכוסמין הלבן ניתן להמיר בקמח לבן. ** את הסוכר החום בהיר אפשר להמיר באותה הכמות של סוכר לבן. ** סוג התפוחים אינו קריטי, ואפשר להשתמש בכל זן אחר. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |