1 מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים יבשים, סוכר, דבש ומלח. מתחילים ללוש במהירות איטית ומוסיפים את השמן והביצה תוך כדי לישה.
מתכונים לראש השנה
מתכונים לקינוחים לראש השנה
סדר ראש השנה
2 מוסיפים את המים – מתחילים עם כוס אחת וממשיכים להוסיף לאט לאט את היתרה (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות).
3 לשים בסך הכל 10-12 דקות, עד לקבלת בצק חלק אלסטי וגמיש, שנפרד מדופנות הקערה אבל נשאר מעט דבוק למרכז התחתית.
פשוט מלכה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
4 משמנים את הקערה ומגלגלים את הבצק בשומן. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר למשך שעה וחצי (או לילה במקרר).
5 מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים (אצלי כל חלק שקל 112 גרם). מכדררים כל חלק לכדור ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה. מכסים במגבת או בניילון נצמד רופף ומניחים ל-20 דקות. הכדורים יתפחו מעט.
6 טובלים מעט את היד בחמאה מומסת ופוחסים את הכדור למעין פיתה קטנה. חוזרים על הפעולה עם כל הכדורים.
7 מרפדים תבנית 24 או 26 ס"מ בנייר אפייה, רצוי גם בשוליים.
8 מסדרים את הפיתות הקטנות זו על זו באופן חופף לאורך הדופן של התבנית (ראו בסרטון). מכסים במגבת ומניחים להתפחה של 35-40 דקות, או עד שהחלה תפוחה מאוד.
9 מחממים תנור ל-175 מעלות.
10 מברישים את החלה בביצה טרופה עם קפה ושמן ומפזרים שומשום.
11 אופים את החלה 30 דקות, או עד שהיא שחומה למראה.
חלה חגיגית לראש השנה. מלמעלה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
כשאין ברירה אין ברירה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
12 כשהחלה יוצאת מהתנור מערבבים מים ודבש בקערה ומברישים אותה בסירופ שהתקבל. מגישים טרי טרי.
* המתכון עלה לראשונה לאתר ב-2023