1 לקלתית: טוחנים במעבד מזון ביסקוויטים, פקאנים וקינמון לפירורים דקים ככל הניתן. מוסיפים חמאה ומערבבים לתערובת לחה.
2 מהדקים לתחתית ולדפנות של תבנית פאי 24 ס"מ, ומקפיאים לחצי שעה-שעה.
3 למלית קרם מסקרפונה: מקציפים קלות במיקסר את המסקרפונה עם אבקת סוכר ותמצית וניל לריכוך, מוסיפים בהדרגה את השמנת המתוקה תוך כדי הקצפה עד לקבלת קרם יציב. משטחים את הקרם בקלתית.
לבלוג של ענבל - פיית העוגיות
4 לציפוי ועיטור: מוסיפים לריבת החלב את החלב החם בהדרגה ולפי הצורך, רק עד לקבלת ציפוי חלק. מצננים מעט ומשטחים על מלית הגבינה בשכבה אחידה. מעבירים לקירור ל-3 שעות או יותר.
במילה אחת - פינוק | צילום:
ענבל לביא, mako אוכל
5 לעיטור: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה, מעבירים לשקית זילוף עם צנתר חלק ומעטרים את הפאי סביב בתלוליות של קרם. מקשטים בפקאנים.