
עוגת דבש ואגסים רכהעוגת הדבש מתחתכת לכבוד ראש השנה - עם קוביות של אגסים בפנים וציפוי לוטוס מלמעלה. הסירו דאגה מלבכם, היא עדיין אותה עוגה בחושה קלה להכנה - ותראו מה זה, היא אפילו פרווהענבל לביא|mako אוכל| פורסם20/09/1610:45 ![]() צילום: דרור עינב, mako אוכל |
המצרכים :
לציפוי:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים ומקמחים תבנית קוגלהוף 24 ס"מ. מנפים לקערה בינונית קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון, ג'ינג'ר טחון וציפורן. מוסיפים סוכר, מלח ושקדים טחונים ומערבבים. 2יוצקים לקערה גדולה שמן, דבש וממרח לוטוס, וטורפים במטרפה ידנית לתערובת חלקה. מוסיפים ביצים, חלב שקדים או חלב סויה ומים וטורפים לתערובת חלקה. ממיסים את הקפה בכף של מים רותחים ומערבבים פנימה. מוסיפים את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, וטורפים רק עד לקבלת תערובת חלקה. 3קוצצים את האגסים לקוביות קטנות ומערבבים עם הקורנפלור לציפוי. יוצקים את בלילת העוגה לתבנית, ומפזרים את קוביות האגסים מעל. 4אופים את העוגה במשך שעה, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא כמעט יבש. מצננים כמה דקות ומחלצים מהתבנית. שומרים את העוגה בטמפרטורת החדר, מכוסה היטב. 5לציפוי: ממיסים במיקרוגל או בסיר קטן ממרח לוטוס, חלב שקדים או חלב סויה ותמצית וניל, ומערבבים לתערובת חלקה. מעבירים לקירור למשך 15-20 דקות עד שהציפוי מסמיך מאוד, ויוצקים על העוגה. מעטרים בשקדים. * ניתן לאפות את העוגה גם בתבנית 24 עגולה או בשתי תבניות אינגליש קייק. *העוגה במיטבה בטמפרטורת החדר. מומלץ לשמור אותה מחוץ למקרר ולצקת את הציפוי קרוב למועד ההגשה. את הציפוי ניתן להכין מראש, לשמור בקירור ולחמם מעט לפני שיוצקים. תגיות:עוגה בחושה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |