מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

עוגת דבש ואגסים רכה

עוגת הדבש מתחתכת לכבוד ראש השנה - עם קוביות של אגסים בפנים וציפוי לוטוס מלמעלה. הסירו דאגה מלבכם, היא עדיין אותה עוגה בחושה קלה להכנה - ותראו מה זה, היא אפילו פרווה

|mako אוכל| פורסם10:45
עוגת דבש ואגסים רכה (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
צילום: דרור עינב, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 280 גרם (2 כוסות) קמח
  • 2 כפיות וחצי אבקת אפייה
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • כפית קינמון טחון
  • כפית ג'ינג'ר טחון (לא חובה)
  • קורט ציפורן
  • 200 גרם (כוס) סוכר
  • רבע כפית מלח
  • 100 גרם (כוס) שקדים טחונים
  • 130 גרם (שני שליש כוס) שמן
  • 230 גרם (שני שליש כוס) דבש
  • 100 גרם (שליש כוס) ממרח לוטוס
  • 3 ביצים גדולות
  • 150 מ"ל (שני שליש כוס פחות כף) חלב שקדים או חלב סויה
  • 150 מ"ל (שני שליש כוס פחות כף) מים
  • 2 כפיות יפות קפה נמס
  • 2 אגסים קטנים
  • 1 כף קורנפלור

לציפוי:

  • 150 גרם (חצי כוס) ממרח לוטוס
  • 80 מ"ל (שליש כוס) חלב שקדים או חלב סויה
  • כפית תמצית וניל
  • חופן שקדים חצויים או פרוסים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים ומקמחים תבנית קוגלהוף 24 ס"מ. מנפים לקערה בינונית קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון, ג'ינג'ר טחון וציפורן. מוסיפים סוכר, מלח ושקדים טחונים ומערבבים.

2יוצקים לקערה גדולה שמן, דבש וממרח לוטוס, וטורפים במטרפה ידנית לתערובת חלקה. מוסיפים ביצים, חלב שקדים או חלב סויה ומים וטורפים לתערובת חלקה. ממיסים את הקפה בכף של מים רותחים ומערבבים פנימה. מוסיפים את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, וטורפים רק עד לקבלת תערובת חלקה.

3קוצצים את האגסים לקוביות קטנות ומערבבים עם הקורנפלור לציפוי. יוצקים את בלילת העוגה לתבנית, ומפזרים את קוביות האגסים מעל.

4אופים את העוגה במשך שעה, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא כמעט יבש. מצננים כמה דקות ומחלצים מהתבנית. שומרים את העוגה בטמפרטורת החדר, מכוסה היטב.

5לציפוי: ממיסים במיקרוגל או בסיר קטן ממרח לוטוס, חלב שקדים או חלב סויה ותמצית וניל, ומערבבים לתערובת חלקה. מעבירים לקירור למשך 15-20 דקות עד שהציפוי מסמיך מאוד, ויוצקים על העוגה. מעטרים בשקדים.

* ניתן לאפות את העוגה גם בתבנית 24 עגולה או בשתי תבניות אינגליש קייק.

*העוגה במיטבה בטמפרטורת החדר. מומלץ לשמור אותה מחוץ למקרר ולצקת את הציפוי קרוב למועד ההגשה. את הציפוי ניתן להכין מראש, לשמור בקירור ולחמם מעט לפני שיוצקים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il