שקדים וקשיו בדבש וסרירצ'הנשנוש חריף ומתוק שהכי כיף להכניס אותו לצנצנות ולתת אותו כמתנה לראש השנה. עוד אופציה: להכין לעצמכם ולאכול הכל לבד. אנחנו לא שופטים
עידית נרקיס כ"ץ
| mako אוכל
| פורסם 01/01/14 15:07
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
|
רוטב הסרירצ'ה הוא התמכרות יחסית חדשה של העולם המערבי. הרוטב התאילנדי החריף הפך לכזה להיט בקליפורניה שאימת סגירת המפעל שלו גרמה לפאניקה רבתי ואנשים צבאו על המרכולים ורכשו לעצמם מלאים לשעת חירום. בארץ, הרוטב הזה פחות תפס, אבל עדיין אפשר למצוא אותו במכולות אסייתיות ואפילו בסופרים מצוידים. הוא עשוי מפלפלי צ'ילי, חומץ, שום, סוכר ומלח וממכר ברמות שקשה לתאר. אגב, אמורים להגות את שמו "סירצ'ה", אבל אף אחד לא באמת עושה את זה. המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 2 מערבבים בקערה את השמן, הדבש, הסרירצ'ה וחצי כפית המלח עד שמתקבלת תערובת אחידה. כדאי לשפוך קצת מהשמן אל תוך כוס המדידה ולהטות אותה, כך שכל צדדיה יהיו מרוחים בשמן - זה יעזור לדבש להישפך בקלות החוצה מבלי להידבק לדופנות הכוס. 3 מוסיפים את השקדים או האגוזים, מערבבים היטב ומעבירים לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. משטחים לשכבה אחידה. 4 אופים 20 דקות ומערבבים באמצע האפייה פעם אחת. מוציאים מהתנור, מפזרים קורט מלח על כל התערובת ומניחים בצד להתקררות. השקדים והאגוזים האפויים יהיו פריכים רק אחרי הקירור. מפרקים את התערובת הדביקה לגושים קטנים יותר (אפשר אפילו לשבור אותם לחלקים קטנים). שומרים בצנצנת או בקופסה אטומה. כמה הערות חשובות: * אפשר להחליף את הסרירצ'ה בטבסקו, אבל תתקבל תוצאה מעט חמוצה יותר. * 2 כפות של רוטב סרירצ'ה נותנות תוצאה חרפרפה (mild). מי שממש אוהב חריף, יכול להשתמש גם ברבע כוס של סרירצ'ה. כדאי לטעום את התערובת הנוזלית לפני שמוסיפים אליה את האגוזים, כדי לראות אם זה מספיק חריף לטעמכם. * לא מומלץ להשאיר את התערובת בתנור מעל 20 דקות, הדבש עלול להישרף. שימו לב בדקות האפייה האחרונות שהוא לא מתכהה יתר על המידה. * המתכון מבוסס על המתכון הזה. >> בפעם הקודמת הכנו קסדייה בטטה וגבינות>> לכל המתכונים לראש השנה |