מתכונים לראש השנה

תפוחי אדמה בהפוך על הפוך

אם אתם מחפשים מתכון חדש לתפוחי אדמה, כי כמה אפשר לחרוש על אותו אחד, יש לנו שתי הצעות בשבילכם: הראשונה היא המתכון הזה של רון יוחננוב, שבו מתחילים את הכנת התפודים עם מכת חום טובה, ורק לקראת סוף הצלייה מוסיפים שום ועשבי תיבול. והשנייה? רדו פסקה למטה.

>> למתכון: תפוחי אדמה בהפוך על הפוך

תפוחי אדמה בהפוך על הפוך (צילום: נמרוד סונדרס, מבשלים ואופים ביחד, הוצאה עצמית)
תפוחי אדמה בהפוך על הפוך | צילום: נמרוד סונדרס, מבשלים ואופים ביחד, הוצאה עצמית

תפוחי אדמה פסיכיים בתנור

הכניסה של תפוחי האדמה האלה לחיינו בטוח אחראית לקילו או שניים שיושבים לנו בירכיים. אין מצב שלא. כל כך פריכים, כל כך טעימים, זאת ממש לא אשמתנו שאנחנו לא מצליחים לעצור.

>> למתכון: תפוחי אדמה פסיכיים בתנור

תפוחי אדמה פסיכיים בתנור (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
תפוחי אדמה פסיכיים בתנור | צילום: ענת אלישע, mako אוכל

כרוב ודלעת ערמונים צלויים

לאחרונה אנחנו מחבבים מאוד תוספות (חמות וקרות) על בסיס כרוב, ולכן המתכון הזה בא לנו בדיוק בזמן. לצד הכרוב יש פה קוביות של דלעת ערמונים, עוד ירק שעדיין רחוק מלקבל את הכבוד המגיע לו - וכל אחד מהם מקבל טיפול (ותיבול) נפרד. המתכון המקורי הוא עם חמאה, לחג אפשר להכין עם שמן זית.

>> למתכון: כרוב ודלעת ערמונים צלויים

כרוב ודלעת ערמונים בתנור (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
כרוב ודלעת ערמונים בתנור | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

כוסמת ירוקה עם ירקות

אל דאגה, עוד נגיע לאורז (ועוד תוספות אורז מומלצות מחכות לכם כאן) - אבל מה דעתכם להיות פחות שבלוניים ולאמץ לכבוד השנה החדשה את הכוסמת הירוקה כתוספת לגיטימית? מילה שלנו, כדאי לכם (ואנחנו יודעים עד כמה כוסמת קלויה יכולה להרתיע).

>> למתכון: כוסמת ירוקה עם ירקות

כוסמת ירוקה (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
כוסמת ירוקה | צילום: ענת אלישע, mako אוכל

באכש

קרבות קשים ניטשו בשאלה האם הבאכש הזה הוא בוכרי מסורתי או לא. אנחנו אומרים שזה לא משנה בכלל, כי כשיש כזה תבשיל של אורז, בשר ועשבי תיבול על השולחן - הכי משתלם פשוט להעמיס ממנו לפני שייגמר. 

>> למתכון: באכש

באכש, אורז בוכרי (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
באכש, אורז בוכרי | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

תבשיל כרוב אדום

לפעמים צריך לא לשאול שאלות ופשוט לעשות מה שרותם ליברזון אומרת. למשל הפעם.

>> למתכון: תבשיל כרוב אדום

סלט כרוב אדום שנטרף בשנייה (צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako)
סלט כרוב אדום שנטרף בשנייה | צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako

אורז עם מנגולד ולימון

ייתכן שזו מנת האורז הכי קלה שיצא לכם להכין, ועדיין תקצרו עליה מחמאות לרוב. תראו מה זה, אפילו בצל לא צריך לטגן, והתוצאה מיוחדת ממש, חמצמצה ונהדרת.

>> למתכון: אורז עם מנגולד ולימון

אורז עם מנגולד ולימון (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
אורז עם מנגולד ולימון | צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

צ'יפס שעועית צהובה

לא הכל פחמימות בחיים, אומרות לנו השעועיות הנחמדות האלה, שנצלו בתנור עד פריכות - והן צודקות! תוספת נפלאה שמכינים בשיא הקלילות, ומקבלים מנה שמזכירה צ'יפס, רק שכולה ירק.

>> למתכון: צ'יפס שעועית צהובה

צ'יפס שעועית צהובה (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
צ'יפס שעועית צהובה | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

סלט לוביה

שעועית תאילנדית היא אחת האהבות שלנו, וזאת דרך נהדרת לצרוך אותה.

>> למתכון: סלט לוביה

סלט לוביה, שום ושקדים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
סלט לוביה, שום ושקדים | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

תוספת לוביה לראש השנה

וזה מתכון ללוביה יבשה דווקא, עם בצל, מנגולד ותיבול מטריף של כורכום וקצת דבש.

>> למתכון: תבשיל לוביה לראש השנה

תבשיל לוביה - תוספת מושלמת לראש השנה (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
תבשיל לוביה - תוספת מושלמת לראש השנה | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

תפוחי אדמה צלויים בלימון

לא, לא שכחנו את תפוחי האדמה, רק חשבנו שבשביל תפודים בתנור אתם כנראה לא צריכים אותנו (אבל בשביל אלה הספציפיים אולי כן).

>> למתכון: תפוחי אדמה צלויים בלימון

תפוחי אדמה בלימון (צילום: travellight, ShutterStock)
תפוחי אדמה בלימון | צילום: travellight, ShutterStock

גזרים צבעוניים צלויים

כמה יפה המנה הזאת, וכמה קלילה להכנה. 

>> למתכון: גזרים צבעוניים צלויים

גזרים צבעוניים צלויים (צילום: Natasha Breen, ShutterStock)
גזרים צבעוניים צלויים | צילום: Natasha Breen, ShutterStock

קינואה עם תרד ופטריות

אנחנו אומרים לכם, מארוחת החג אצלכם כולם יוצאים מעריצים שרופים של קינואה. אתם תראו!

>> למתכון: קינואה עם תרד ופטריות

שעועית לבנה ברוטב עגבניות (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
שעועית לבנה ברוטב עגבניות | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

שעועית לבנה ברוטב עגבניות

כשזורקים לפח את השעועית האפויה המשומרת ומכינים כזו לבד - פתאום מדובר במנה איכותית ממש, שאפשר בכבוד גדול להגיש גם בארוחת ראש השנה.

>> למתכון: שעועית לבנה ברוטב עגבניות

קיצ'רי (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
קיצ'רי | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

קיצ'רי

יודעים מה הבעיה עם הקיצ'רי הזה? שהוא כל כך טעים שכולכם תאכלו ממנו עוד ועוד, וכל כך משביע שלא יהיה לכם מקום לשום דבר אחר. לבד מזה - מדובר במנה מושלמת לחג.

>> למתכון: קיצ'רי

אורז עם עלי גפן (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
אורז עם עלי גפן | צילום: אסף רונן, mako אוכל

אורז עם עלי גפן

כשאומרים לכם "אורז עם עלי גפן", נכון שאתם אומטומטית חושבים על עלי גפן שבריריים מגולגלים בקפידה ובסבלנות של סבתא לבנונית בת 200? אז אצלנו עולה דווקא תמונה אחרת, של המנה הזו, שבה עלי הגפן נכנסים לאורז ולא להפך. הרבה יותר פשוט, מקורי וטעים ממש.

למתכון: אורז עם עלי גפן

אורז מלא עם עגבניות ואפונה (צילום: ענבל כבירי, mako אוכל)
עם רוטב אדום ואפונה אי אפשר לטעות | צילום: ענבל כבירי, mako אוכל

אורז מלא עם עגבניות ואפונה

אם אתם יותר בעניין של אורז מלא - או לחלופין רוצים להיות בעניין של אורז מלא ומחפשים את המנה שתכניס אתכם פנימה - זה המתכון בשבילכם. האורז המלא (עגול, אנחנו אוהבים את זה עם אורז מלא עגול) מתבשל ברוטב עגבניות, ומקבל תוספת של אפונים קטנים ונחמדים שהופכים אותו לאטרקטיבי אפילו יותר.

למתכון: אורז מלא עם עגבניות ואפונה

סלט כוסמת עם ירקות קלויים ובצל ירוק (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
זאת ההזדמנות שלכם להתחיל לאהוב כוסמת | צילום: אסף רונן, mako אוכל

סלט כוסמת עם ירקות צלויים

אם אתם מאלה שחשים רתיעה מכוסמת, אנחנו מבינים אתכם. אם אתם מאלה שמוכנים בכל זאת לתת צ'אנס - אנחנו שמחים בשבילכם מאוד. בסלט הזה יש דלורית, בצל סגול, בצל ירוק ועשבי תיבול, וביחד הם הופכים אותו למופת של בריאות, חגיגיות וטעם טוב.

למתכון: סלט כוסמת עם ירקות צלויים

סלט שורשים עם עדשים מתפצפצות (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
בסלט השורשים הזה מתחבאת הפתעה מגניבה | צילום: אסף רונן, mako אוכל

סלט שורשים עם עדשים מתפצפצות

המתכון הזה הוא יותר טיפ, או אם תרצו פטנט מגניב, שאנחנו ממש ממליצים לאמץ. הסלט הוא סלט שורשים (אתם מוזמנים ליישם את זה על כל סלט אחר), והטריק? עדשים קטנות מטוגנות, שהופכות אותו באמת למשהו יחיד במינו.

למתכון: סלט שורשים עם עדשים מתפצפצות

סלט קינואה אדומה צבעוני

סלט קינואה זה אחלה, אבל בחג אנחנו רוצים משהו טיפה אחר, שבכל זאת יזכיר לנו שאנחנו לא בארוחת ערב שגרתית מול הטלוויזיה. ההצעה שלנו: סלט חתיך בקטע אחר, מבוסס על קינואה אדומה, עם ירקות קצוצים קטן קטן ורוטב חרדלי מטריף. 

>> למתכון: סלט קינואה אדומה צבעוני

סלט עדשים שחורות ובטטה

טוב, מדובר בקלאסיקה. אם יש לכם את סלט העדשים השחורות הקבוע שלכם אתם מוזמנים להכין אותו (שוב), אבל תנו לנו להבטיח לכם שאם תנסו את המתכון הזה - תגלו סלט עדשים טעים אפילו יותר.

>> למתכון: סלט עדשים שחורות ובטטה

סלט עדשים שחורות ובטטה (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
סלט העדשים השחורות שלנו. יותר טעים משלכם | צילום: אסף רונן, mako אוכל

סלט עדשים כתומות אסייתי

ועוד סלט עדשים אחד, קצת פחות נפוץ - על בסיס עדשים כתומות. המון ירקות, המון עשבים - ורוטב סויה-שומשום שמנצח על הכל. 

למתכון: סלט עדשים כתומות אסייתי

טבולה עם גריסי פנינה

רגע לפני שאתם פותחים את שקית הבורגול - תנו לנו להציע לכם משהו חדש. העשבים אותם עשבים, התיבול אותו תיבול, רק הבורגול, לא מתחשק לכם לגוון אותו קצת? אנחנו התחלנו להכין טבולה עם גריסי פנינה במקום, והתגובות מצוינות.

>> למתכון: טבולה עם גריסי פנינה

ממרח טבעוני בטעם כבד

יש אנשים (אנחנו למשל) שיותר אוהבים ממרחים בטעם כבד מאשר את הכבד עצמו. יש גם אנשים שלא אוכלים חיות. לאלה וגם לאלה אנחנו מציעים את הממרח הטבעוני המקסים הזה - שמבוסס על שעועית אדומה (אל חשש, יש גם כמות יפה של קשיו בפנים) ועושה יופי של עבודה.

>> למתכון: ממרח טבעוני בטעם כבד

טבולה עם גריסים (צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל)
טבולה עם גריסים | צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל

בתיאבון!