אם הרהרתם השנה באופציה להפוך לטבעונים וגם אם לא - הנה הצעת הגשה לארוחה מפסקת טבעונית הכוללת מנה ראשונה, מנה עיקרית, סלט וקינוח, כדי להתחיל ברגל ימין את הצום.

מרק ירקות גינה עם עשבי תיבול (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
מרק ירקות גינה עם עשבי תיבול | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
מרק ירקות גינה עם עשבי תיבול

המרכיבים (4 מנות):
שמן זית
2 בצלים, קצוצים
3 יחידות כרשה, קצוצות
4 שיני שום כתוש
4 גזרים קלופים, חתוכים לחצאים
כרובית אחת קטנה, מופרדת לפרחים
3 קישואים, פרוסים לעובי 1 ס"מ
8 פטריות שמפיניון, חצויות
חופן עלי סלרי
2 גבעולי שמיר
6 עלי בזיליקום טרי
1 ליטר ציר ירקות
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בסיר עם מעט שמן זית מטגנים טיגון קצר את הבצל ואח"כ את הכרשה עד להזהבה. מוסיפים את השום והגזר, את שאר הירקות, את ציר הירקות ואת עשבי התיבול. מוסיפים מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-45 דקות.

2. ההגשה: מפזרים מעט שמיר מלמעלה.

>> בואו להגיד לנו שלום בפייסבוק שלנו

תבשיל אורז עם טופו, תמרים, רכז רימונים ועשבי תיבול

המרכיבים (4 מנות):
כוס וחצי אורז בסמטי
כוס וחצי אורז אדום
¾ כוס אורז בר
¾ כוס שעועית אזוקי או מש, מושרית למשך לילה.
שמן זית
2 בצלים סגולים
כף שורש ג'ינג'ר טרי
2 בטטות בינוניות, מגוררות
200 גרם טופו, חתוך לקוביות
1 פחית חלב קוקוס
150 מ"ל (כ-2/3 כוס) רכז רימונים
סילאן תמרים טבעי
חופן תמרי מג'הול, מגולענים וחתוכים
מלח
פלפל צ'ילי, קצוץ
שמרי בירה
חופן נענע
חופן כוסברה
חופן בצל ירוק, קצוץ 

אופן ההכנה:

1. חולטים כל סוג אורז בנפרד בסיר עם מים חמים כמו פסטה עד להגעת מידת הרכות הרצויה. לכל אורז זמן בישול שונה - את הבסמטי מבשלים כ-15-20 דקות, ואת האורז האדום והבר מבשלים כ-35-40 דקות. 

2. מבשלים את שעועית האזוקי או המש עם הרבה מים עד לריכוך הרצוי, כ-30-40 דקות. 

3. בסיר עם שמן זית מטגנים את הבצל הסגול והג'ינג'ר עד להזהבה. מוסיפים את הבטטה המגוררת ומטגנים עד לריכוך. מוסיפים את קוביות הטופו, מערבבים מעט ומקטינים לאש נמוכה.

4. מוסיפים את כל סוגי האורז והקטניות לסיר, יוצקים פנימה חלב קוקוס, רכז רימונים, מעט סילאן ומים לפי הצורך וטעם המתיקות - חמיצות הרצוי.

5. מערבבים היטב ומוסיפים את התמרים. מכבים את האש כשיש מעט נוזל בתחתית, אחרי 5-6 דקות. מתבלים עם מלח, צ'ילי (לפי מידת החריפות הרצויה) וסילאן טבעי לטעם מאוזן של חמוץ-מתוק-מלוח.

6. מחלקים ל-4 מנות אל 4 מחבתות קטנות המתאימות לתנור. מפזרים מעל שמרי בירה (כמה שאוהבים, כמו פרמזן) ומכניסים לצריבה של כמה דקות. חשוב שיהיה נוזל בתחתית המחבת.

7. מוציאים את המנה ומפזרים מעל חופן עשבי תיבול טריים.

 עוד באוכל טוב:

 

סלט בריאות (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
סלט בריאות | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
סלט בריאות

המרכיבים:
2 חופנים של עלי בייבי
4 כפות לקט אגוזים
½ כוס גזר מקולף ומגורר (בחלק הגס של הפומפייה)
2 כוסות קינואה מבושלת
3 כפות פירות יבשים
חופן גרעיני רימונים
1/3 תפוח ירוק, חתוך לפרוסות דקות

לוויניגרט הדרים:
½ תפוז סחוט
2 כפות סילאן טבעי
כפית חומץ
3 כפות שמן זית
חצי כפית שטוחה פפריקה מתוקה
כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס
גרידת תפוז (מקליפת חצי התפוז)

לקישוט:
גרגרי רימונים

אופן ההכנה:

1. מערבבים את המרכיבים בקערה.

2. ויניגרט ההדרים: בעזרת מטרפה טורפים את כל המרכיבים, טועמים ומתקנים תיבול (הגבול הוא בין מתוק למלוח עם טעם הדרים).

3. יוצקים את הוויניגרט על הסלט ומפזרים מעל גרעיני רימונים.

קראמבל תפוחים

קינוח טבעוני ללא גלוטן.

המרכיבים (ל-4 מנות):
5 תפוחי גרני סמית, קלופים וחתוכים לקוביות או פלחים דקים
אבקת סוכר
1/2 כפית קינמון
200 גרם קמח ללא גלוטן (30% קמח דוחן והשאר קמח תירס/שקדים, או קמח יעודי ללא גלוטן)
25 גרם שמן קוקוס
50 מ"ל שמן זרעי ענבים (אפשר שמן קנולה בכבישה קרה)
30 גרם (כף גדושה) סוכר קנים
30 גרם (חופן) אגוזי פקאן, טחונים גס
30 גרם (חופן) אגוזי מלך, טחונים גס

אופן ההכנה:

1. מסדרים את התפוחים בתחתיות של 4 כלים קטנים לאפייה בתנור ומפזרים מעל מעט אבקת סוכר וקינמון.

2. מערבבים את תערובת הקמחים ביחד עם השמנים, הסוכר והאגוזים לפירורים גדולים וקטנים ומפזרים בצורה אחידה וגסה מעל התפוחים.

3. מחממים תנור ל-160 מעלות ואופים כ-30-40 דקות עד להזהבה.


המתכונים באדיבות קפה לואיז
 
>> והנה כל המתכונים לחגים