מרק עוף חגיגי עם קרפלך של רותם ליברזון (צילום: מתוך הבלוג של רותם ליברזון)
מרק עוף חגיגי עם קרפלך של רותם ליברזון | צילום: מתוך הבלוג של רותם ליברזון

רותם ליברזון: מרק עוף חגיגי עם קרפלך

מרק לערב חג, יש יותר בסיסי ועם זאת חגיגי? מרק צלול שנמזג לקערות חרסינה ובתוכו כיסונים קטנים ממולאים. בחרתי להגיש לכם את המרק החגיגי שלי, זה ששמור לחגים הכי חשובים, יחד עם הקרפלך שהם כנראה הכי טעימים שטעמתם.

>> למתכון: מרק עוף חגיגי עם קרפלך


אולגה טוכשר, המרכיב הסודי: חלת מייפל

מאפה חגיגי ומרשים שמתאים בול לאירוח בראש השנה וסוכות: חלה אוורירית, רכה, גבוהה, שחומה ויפהפייה.  

>> למתכון: חלת מייפל

אולגה טוכשר, המרכיב הסודי: חלת מייפל עגולה (צילום: אולגה טוכשר, מתוך הבלוג המרכיב הסודי)
אולגה טוכשר, המרכיב הסודי: חלת מייפל עגולה | צילום: אולגה טוכשר, מתוך הבלוג המרכיב הסודי

רון יוחננוב: זוקיני וכרישה ממולאים בכל טוב (צילום: רון יוחננוב, מתוך הבלוג של רון יוחננוב)
רון יוחננוב: זוקיני וכרישה ממולאים בכל טוב | צילום: רון יוחננוב, מתוך הבלוג של רון יוחננוב

רון יוחננוב: זוקיני וכרישה ממולאים בכל טוב

מנה מושלמת וקוצרת מחמאות לשולחן החג – ההכנה קלה מאוד ומתאימה גם למי שאינו מנוסה במטבח, והמראה מושקע ויפהפה. תמיד חלמתם להכין ממולאים? זה המתכון בשבילכם.

>> למתכון: זוקיני וכרישה ממולאים


קציצות כרישה של עז תלם (צילום: רחלי קרוט, מתוך הבלוג של עז תלם kitchen coach)
קציצות כרישה של עז תלם | צילום: רחלי קרוט, מתוך הבלוג של עז תלם kitchen coach

עז תלם, The Kitchen Coach: קציצות כרישה

את המתכון הזה פיתחתי במשך שנים, אחרי שניסיתי כמה וכמה גרסאות לקציצות כרישה מטוגנות והן יצאו ספוגות עד מאוד בשמן. בסוף הבנתי שצריך לבשל את הכרישה במינימום נוזלים (רוב המתכונים מבקשים להרתיח ואז לסנן אותה) - וככה היא מתרככת מבלי לספוג הרבה מים מיותרים. אחר כך אפשר ליצור ממנה קציצות (רגילות או טבעוניות) ממש בקלי קלות, והטעם תמיד מנצח. הוסיפו לזה את העובדה שכרישה היא אחד מסימני החג – וקיבלתם מתכון בינגו שמשמח עשרות אלפי בשלנים ובשלניות מדי שנה. 

>> למתכון: קציצות כרישה


מרק ב-10 אגורות של פתיתים (צילום: גל, מתוך הבלוג פתיתים)
מרק ב-10 אגורות של פתיתים | צילום: גל, מתוך הבלוג פתיתים

פתיתים: מרק ב-10 אגורות

המטבח לא נח בתקופת החגים, ולא משנה מה אתם מכינים, כנראה השארתם אחריכם ערימות ענק של פחת מהירקות - קליפות, גבעולים וקצוות שעמדתם לזרוק לפח. לא חבל? רוב הטעם נמצא דווקא בחלקי הירק שאנחנו משליכים על אוטומט, ואפשר להוציא מהם מרק ירקות משגע! איך? אוספים הכל, שומרים במקפיא, וכשצריך ציר לריזוטו, קדירה או אפילו בסיס למרק אחר, משתמשים בהם בשליפה. השנה נשתמש גם בראש, גם בזנב, ובכל מה מה שביניהם. 

>> למתכון: מרק ב-10 אגורות

מרק ב-10 אגורות של פתיתים - חומרי הגלם (צילום: גל, מתוך הבלוג פתיתים)
מרק ב-10 אגורות של פתיתים - חומרי הגלם | צילום: גל, מתוך הבלוג פתיתים

תמרה אהרוני, Simply Cooking: סיר ברכות לראש השנה

אצלי בבית לא היה מנהג של סיר ברכות, אולי בגלל זה הרעיון הזה כל כך מצא חן בעיניי. יש משהו כל כך פשוט ויפה בלברך את השנה החדשה עם סיר כזה, מלא בכל טוב של ירקות. יש המון מתכונים לסירי ברכות, יש כאלו שאפילו משתמשים ממש בברכות של ראש השנה (קרא – דלעת, רוביא – לוביה, כרתי – כרישה, סלקא – מנגולד, תמר, פרי חדש – חבושים). אני אוהבת את הרעיון של הסיר, אבל אוהבת ליצור אותו בעצמי, לבחור את הברכות שלי ואת הירקות שאני רוצה להכניס פנימה. אפשר גם להוסיף בשר אבל הגרסה הזו, הטבעונית, היא הכי פשוטה, הכי טעימה והיא האהובה עליי מכולן. שנה טובה!

>> למתכון: סיר ברכות לראש השנה

תמרה אהרוני, Simply Cooking: סיר ברכות לראש השנה (צילום: מתוך הבלוג של תמרה אהרוני, simply cooking)
תמרה אהרוני, Simply Cooking: סיר ברכות לראש השנה | צילום: מתוך הבלוג של תמרה אהרוני, simply cooking

יונית צוקרמן, מלכת המטבח: צלי בקר עם פטריות

לכל משפחה מרוקאית יש את הסבתא/אמא הבשלנית שלה, שהמשפחה מתגאה ומתפארת במעשה ידיה. החג הזה אני נותנת במה וכבוד דווקא לדודה מסעודה שלי. זה כנראה יעלה לי ביוקר מול אמא שלי, אבל אחרי שתטעמו תבינו שזה היה שווה.

>> למתכון: צלי בקר עם פטריות של דודה מסעודה

צלי בקר עם פטריות של יונית צוקרמן (צילום: מתוך הבלוג של יונית צוקרמן)
צלי בקר עם פטריות של יונית צוקרמן | צילום: מתוך הבלוג של יונית צוקרמן
צלי בקר עם פטריות של יונית צוקרמן - בצלחת (צילום: מתוך הבלוג של יונית צוקרמן)
צלי בקר עם פטריות של יונית צוקרמן - בצלחת | צילום: מתוך הבלוג של יונית צוקרמן

אורלי פלאי ברונשטיין, סיר פלא: ביף בורגיניון

אין חג שלא שואלים אותי איזה תבשיל בקר כדאי להכין. התנאים של השואלים מאוד ברורים: הם רוצים כמות גדולה של בשר, שתשביע את הסועדים הרבים, רוצים להכין מראש, שאפשר יהיה לחמם, שלא יהיה תיבול מגביל שאולי לא כולם יתחברו אליו, בקיצור - משהו קלאסי שכולם אוהבים. התשובה לכל אלה היא ביף בורגיניון - מנה שתמיד מצליחה ואף פעם לא מאכזבת. מכינים אותו מראש והוא רק משתבח, קל לחמם אותו כי יש הרבה רוטב ואפשר להכין כמות גדולה ממנו כי הנתח לא יקר להחריד.

>> למתכון: ביף בורגיניון

אורלי פלאי ברונשטיין, סיר פלא: ביף בורגיניון (צילום: נמרוד סונדרס, מתוך הבלוג סיר פלא)
אורלי פלאי ברונשטיין, סיר פלא: ביף בורגיניון | צילום: נמרוד סונדרס, מתוך הבלוג סיר פלא

אורי שביט, טבעוניות נהנות יותר: קציצות שעועית ודלעת

להערכתי המלומדת, השנה יהיה קשה במיוחד לאתר ברחבי ישראל שולחן חג אחד שלא ישובים לצידו בני משפחה וחברים צמחוניים וטבעוניים. המגיפה שמסרבת להרפות מאיתנו גרמה לישראלים רבים לבשל מסלול מחדש ולאמץ תזונה בריאה ומקיימת, שמבוססת יותר על צמחים ופחות על בעלי חיים. ואם אפשר לאכול בריא יותר וסביבתי יותר, לפגוע בפחות בעלי חיים ועדיין ליהנות מאוכל מגוון, צבעוני וטעים, למה בעצם לא לפתוח ככה את השנה החדשה?

המנה שאני מציעה לכם להטריף איתה את האורחים בחג (תתפלאו, אבל היא תהיה טעימה לכולם!) היא קציצות אפויות רכות ועסיסיות, שטומנות בחובן שניים מסימני החג - שעועית (לוביה) ודלעת (קרא). לפני שאתם שואלים: כן, חייבים לאפות אותן לפני שהן נכנסות לרוטב. כן, אפשר להחליף את הדלעת בבטטה למשל או בתפוח אדמה. כן, אפשר גם לשחק עם הירוקים שנכנסים לרוטב לפי הטעם ומה שאתם אוהבים. וכן, הסיר הזה יבטיח לכם חג שמח וטעים, גם אם אתם עדיין לא טבעונים.

>> למתכון: קציצות שעועית ודלעת

קציצות שעועית ודלעת של טבעוניות נהנות יותר (צילום: אורי שביט, מתוך הבלוג טבעוניות נהנות יותר)
קציצות שעועית ודלעת של טבעוניות נהנות יותר | צילום: אורי שביט, מתוך הבלוג טבעוניות נהנות יותר
קציצות שעועית ודלעת של טבעוניות נהנות יותר - בצלחת (צילום: אורי שביט, מתוך הבלוג טבעוניות נהנות יותר)
קציצות שעועית ודלעת של טבעוניות נהנות יותר - בצלחת | צילום: אורי שביט, מתוך הבלוג טבעוניות נהנות יותר

עידית נרקיס כ"ץ, טעים!: סלט חסה הכי טעים שיש

בתור חולת חגים רשמיים, אלו שפורסים בהם מפה לבנה מגוהצת ומוציאים בשבילם את הסט הטוב מהוויטרינה, אני מכריזה שבשבילי אין יותר חגיגי ומסורתי-משפחתי מסלט חסה מושקע. התוספות, המנות העיקריות והקינוחים יכולים להשתנות בהתאם לעונה ולחג, אבל הסלט הנצחי שלנו יזהר בכלי החגיגי כמו כוכב באמצע השולחן. כולם מחכים לו, כולם אוכלים אותו וכולם יודעים שבלי הסלט הזה אין חג במשפחה שלנו. לא צריך הרבה בשביל להכין סלט חסה מושלם וחגיגי - רק חסה טובה, קצת ירקות נוספים שאוהבים, מהסוג שלא מכביד מדי (מלפפון, אבוקדו בעונה, קצת בצל פרוס דק דק), וכמובן רוטב שווה ותוספות שעושות הכל - פרי חמצמץ שמתאים לעונה ולסלט (בראש השנה אלו תמיד גרגירי רימון) ושקדים פרוסים או גרעינים קלויים שמוסיפים פריכות משגעת. אין לי ספק שמעכשיו הסלט הזה יהיה כוכב הארוחה גם אצלכם.

>> למתכון: סלט חסה

סלט חסה של טעים! (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, מתוך הבלוג טעים!)
סלט חסה של טעים! | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, מתוך הבלוג טעים!

עוגת דבש קלאסית של קרוטית (צילום: רחלי קרוט, מתוך הבלוג קרוטית)
עוגת דבש קלאסית של קרוטית | צילום: רחלי קרוט, מתוך הבלוג קרוטית

רחלי קרוט, קרוטית: עוגת דבש קלאסית

בחרתי במתכון הכי קלאסי ופשוט שיש, זה שמלווה את החג לא רק בארוחה החגיגית אלא גם בשבוע שלפני ואחרי. המתכון הזה, לעוגת דבש רכה וקלה להכנה, הוא באמת אחד המתכונים שאני מחכה להכין כל שנה, מסוג העוגות שבכל ראש השנה מחדש אני תוהה למה חיכיתי שנה כדי להכין. ואולי דווקא שם, בעובדה שנהנים מהעוגה הזאת רק בחג, טמון גם סוג הקסם שלה. 

>> למתכון: עוגת דבש

עוגת דבש קלאסית של קרוטית - כל התבנית (צילום: רחלי קרוט, מתוך הבלוג קרוטית)
עוגת דבש קלאסית של קרוטית - כל התבנית | צילום: רחלי קרוט, מתוך הבלוג קרוטית

נטלי לוין, עוגיו.נט: דובשניות מייפל וקינמון

דובשניות הן העוגיות שהכי מזכירות לי את הילדות בראש השנה. תמיד אהבתי את הדובשניות הקנויות בשקית הצלופן המרשרשת, ונהגתי לנשנש אותן לאורך כל תקופת חגי תשרי. כשהתבגרתי העוגיות הקנויות נותרו בעיקר פיסת נוסטלגיה בלב, ויצרתי להן גרסה ביתית טעימה שמניבה דובשניות רכות וריחניות במיוחד. כאלה שממלאות את הבית בניחוחות של חג ובאות בול ליד כוס קפה או תה בבוקר היום הראשון של השנה החדשה. 

>> למתכון: דובשניות מייפל וקינמון

דובשניות של עוגינט (צילום: נטלי לוין, מתוך הבלוג עוגיו.נט)
דובשניות של עוגינט | צילום: נטלי לוין, מתוך הבלוג עוגיו.נט

שרית נובק, מיס פטל: עוגת גבינה קרמל

קרמל הוא הדבש החדש! אצלי במקרר תמיד תמצאו צנצנת של קרמל, כי אפשר להכין ממנו בשנייה ים של קינוחים, לשדרג איתו כל קינוח קיים שהוא, ואם סתם משעמם על הלשון - טובלים בו כפית, מכניסים לפה והכל מסתדר. 
העוגה שלי לחג היא עוגת גבינה נפלאה וחגיגית – עם תחתית פריכה של ביסקוויטים, מלית גבינה עשירה, רוטב קרמל שמכינים ממש ממש בקלות מעל (וגם קצת באמצע) והר של פופקורן מקורמל מלמעלה. שלא יחסר. הסיום הכי הולם לארוחת החג.

>> למתכון: עוגת גבינה קרמל

עוגת גבינה קרמל של מיס פטל (צילום: שרית נובק, מתוך הבלוג מיס פטל)
עוגת גבינה קרמל של מיס פטל | צילום: שרית נובק, מתוך הבלוג מיס פטל
עוגת גבינה קרמל של מיס פטל - פרוסה (צילום: שרית נובק, מתוך הבלוג מיס פטל)
עוגת גבינה קרמל של מיס פטל - פרוסה | צילום: שרית נובק, מתוך הבלוג מיס פטל

ענבל לביא, פיית העוגיות: פאי עקיצת הדבורה

אחד המתכונים האהובים עליי ביותר לראש השנה הוא פאי עקיצת הדבורה, מתכון שהפך ללהיט אמיתי בבלוג בראש השנה האחרון. מדובר בגרסה מחודשת לביננשטיך, עוגת עקיצת הדבורה הפופולרית המבוססת על בצק שמרים במילוי קרם וניל ובציפוי פריך ודביק של פלורנטין שקדים. גרסת הפאי לוקחת את כל הטוב שבעוגה הזאת ומכניסה אותו לפאי יפה מראה וטעים במיוחד, שכל ביס ממנו מפוצץ בהרבה קרם וניל יחד עם ציפוי מתפצפץ של שקדים בדבש ותחתית של בצק פריך וחמאתי. התוצאה היא פאי ממכר במיוחד, בטעמים קלאסיים שכולם אוהבים, שפשוט אי אפשר להפסיק ליישר. נסו אותו השנה, ואני בטוחה שתתענגו על כל ביס. 

>> למתכון: פאי עקיצת הדבורה

>> לעוגת עקיצת הדבורה המקורית

פאי עקיצת הדבורה של פיית העוגיות (צילום: ענבל לביא, מתוך הבלוג פיית העוגיות)
פאי עקיצת הדבורה של פיית העוגיות | צילום: ענבל לביא, מתוך הבלוג פיית העוגיות

אפרת ליכטנשטט, אז מה את עושה כל היום: מלבי

בכל מקום מדברים על מלבי! הקינוח העתיק והוותיק ממשיך לעשות כותרות. אז הנה מתכון נפלא למלבי אחד גדול ומשפחתי - הכי מתאים בקיץ הישראלי, הכי מתאים אחרי ארוחה גדולה, הכי מתאים כשמבקשים מכם להביא קינוח פרווה מרשים אבל יש לכם רק עשר דקות בבוקר. תענוג!

>> למתכון: מלבי

אפרת ליכטנשטט, אז מה את עושה כל היום: מלבי (צילום: אפרת ליכטנשטט, מתוך הבלוג אז מה את עושה כל היום)
אפרת ליכטנשטט, אז מה את עושה כל היום: מלבי | צילום: אפרת ליכטנשטט, מתוך הבלוג אז מה את עושה כל היום

חן שוקרון, מתוקים שלי: טארט פטיסייר עם תפוחים

קינוח חגיגי ומרשים במיוחד לשולחן החג, שמורכב משלושה אלמנטים עיקריים: בצק פריך, קרם פטיסייר ועיטור מרהיב של שושני תפוחים שבושלו בסירופ. ההכנה לא מורכבת, אבל כן דורשת זמן וסבלנות. את הפאי הזה אפשר להכין אפילו יומיים מראש - הוא נשמר היטב בקירור.

>> למתכון: טארט פטיסייר עם תפוחים

טארט פטיסייר עם תפוחים של מתוקים שלי (צילום: חן שוקרון, מתוך הבלוג מתוקים שלי)
טארט פטיסייר עם תפוחים של מתוקים שלי | צילום: חן שוקרון, מתוך הבלוג מתוקים שלי

ליאור משיח, lioroooosh: פאי דבש מלוח

הפאי הזה הוא אולי התרומה הכי גדולה שלי למסעדת פרונטו כשף קונדיטורית. הוא נשאר שם עוד שנים לאחר שעזבתי, ולא בכדי. הקינוח הזה מככב על שולחן החג אצלי בכל שנה, ואם טרם ניסיתם אותו, היכונו להיות מופתעים. הוא לא דומה בכלל למה שהייתם מצפים מקינוח המכיל דבש. הוא קרמי, נימוח ומענג, השילוב בין המתוק למלוח מנצח כאן כאילו אין אופציה אחרת, ובתכלס הוא עובד מצוין גם כקינוח חלבי וגם פרווה.

>> למתכון: פאי דבש מלוח

ליאור משיח, lioroooosh: פאי דבש מלוח (צילום: מתוך הבלוג של ליאור משיח)
ליאור משיח, lioroooosh: פאי דבש מלוח | צילום: מתוך הבלוג של ליאור משיח

חג שמח!