1 מחממים את התנור ל-175 מעלות (חום בינוני). משמנים את התבנית בתרסיס שמן.
2 מכינים את הבצק: בקערה גדולה מערבבים את הקמחים, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
3 בקערה אחרת מערבבים את השמן והסוכר. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבבים היטב עד שכל ביצה נטמעת. מוסיפים את תמצית הווניל, הדבש או הסילאן והמים עד לקבלת תערובת אחידה.
4 מוסיפים את תערובת הנוזלים לקערה עם תערובת הקמחים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, ללא גושים. מוסיפים את התפוחים המגוררים ומערבבים.
5 יוצקים את התערובת לתבנית קוגלהוף. אופים בתנור החם כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
6 מוציאים ומצננים 5 דקות בחוץ. הופכים את העוגה על צלחת הגשה. כשהעוגה קרה לחלוטין, בוזקים עליה אבקת סוכר.
>> כל המתכונים לראש השנה
>> עוד מתכונים ללא גלוטן
>> ועוד מהספר של עינת מזור
* שפית עינת מזור למדה בבית הספר הקולינרי היוקרתי לקולינריה בריאה The Natural Gourmet Institute שבניו יורק, והתמחתה באפייה ובבישול בריא לבעלי רגישויות למזון. כיום היא כותבת מדור ללא גלוטן במגזין מנטה, מרצה בבתי ספר קולינאריים, מעבירה סדנאות בישול ואפייה בריאה ובעלת סטודיו קולינרי המעניק שירותי יעוץ וליווי לחיים בריאים יותר.
עינת מזור, המרכז לתזונה בריאה בפייסבוק