1 משמנים ומקמחים היטב את התבנית.
2 מקציפים את הביצים בעזרת מיקסר ידני בקערה גדולה. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף תפוח, קל ובהיר.
3 מוסיפים את שמן הזית בזילוף עדין תוך כדי הקצפה. כשהוא נספג מוסיפים את הקונפיטורה המדוללת ותמצית הווניל.
4 מנפים יחד את הקמח והסודה לשתייה (לא חייבים נפה. אפשר להסתפק בניפוי במסננת). מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים בבת אחת את הקמח ואבקת השקדים. מקציפים רק עד שהכל אחיד. מחממים תנור ל-175 מעלות.
5 שופכים את התערובת לתבנית ואופים 45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. בינתיים מכינים את הסירופ: מבשלים על אש קטנה את הקונפיטורה והמים, ומסננים.
6 מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים ל-10 דקות. לאחר מכן אפשר לשחרר את העוגה בעדינות מהתבנית בעזרת החלק הכהה של סכין קטנה.
>> הנה עוד המון מתכונים לעוגות דבש
>> וכל המתכונים לראש השנה