קולטים את המרקם? עוגת דבש אוורירית על באמתרוב עוגות הדבש שאנחנו מכירים הן כהות, דחוסות ועמוסות בטעמים, פשוט כי ככה זה. עוגת הדבש הזו מוכיחה שאפשר גם אחרת - היא בהירה, אוורירית וממש נמסה בפה. בקיצור, חייבים גם כזו בארסנל
צילום: רעות זומר, Cookstock חומרי גלם לבישול ואפייה
|
משום מה אנשים מכינים עוגות דבש רק בראש השנה, אבל זו אחת העוגות הטעימות ואני מקווה שתשתמשו במתכון הזה כל השנה. אני אוהבת את עוגת הדבש שלי אוורירית, בהירה ונמסה בפה, ולא כהה ודחוסה. המתכון מושלם גם למאפינס, ובסופו יש אפשרויות שדרוג. המצרכים :2 תבניות אינגליש קייק גדולות:
אופן ההכנה:
עוגת דבש של רעות זומר | צילום:
רעות זומר, Cookstock חומרי גלם לבישול ואפייה
1 מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר למשך 8 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. 2מוסיפים מיץ תפוזים, שמן, דבש, וניל, מלח וקליפת לימון וטורפים קלות. 3מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקפלים פנימה לקבלת תערובת חלקה ללא גושים. 4 מעבירים לכד מידה גדול ומזלפים לתבניות. 5 אופים ב-165 מעלות 40-45 דקות, עד שהעוגות זהובות ויציבות למגע, וקיסם שננעץ בהן יוצא נקי. ** הכמות מתאימה גם לתבנית מלבנית 20 על 30 ס"מ או ל-24 מאפינס. שימו לב, אם מכינים בתבנית מלבנית זמן האפייה 30-35 דקות, ואם כמאפינס מכוונים את התנור ל-180 מעלות ואופים 20-25 דקות בלבד. ** העוגות נשמרות נהדר במקרר עד 10 ימים. מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה. ** אפשר ומומלץ לפזר שקדים פרוסים לפני האפייה. ** למאפינס כמו-שיש אפשר להוסיף כפית ריבת תפוחים לכל מאפין לפני האפייה ולערבב מעט בקיסם. המתכון באדיבות רעות זומר מ-Cookstock, חומרי גלם איכותיים לבישול ואפייה. |