1 הכנת התאנים בסנגריה: מכניסים את כל המצרכים לסיר עד לרתיחה.
2 מצננים בטמפרטורת החדר ומכניסים למקרר ללילה שלם. מסננים.
3 הכנת העוגה: מחממים את התנור ל-165 מעלות.
4 מערבבים בקערה ריבה, סוכר ודבש ומניחים בצד.
5 מרתיחים את המים והשמן ומוסיפים את תערובת הדבש והריבה. טורפים עד קבלת מסה אחידה, מצננים ומעבירים לקערה.
6 מוסיפים בהדרגה את הביצים, הקמח והתבלינים תוך כדי ערבוב.
7 יוצקים לתבנית. מניחים מעל את התאנים בסנגריה ואופים במשך 45-50 דקות.
8 מצננים כ-30 דקות ומורחים מעל שכבה דקה של דבש. מצננים כ-15 דקות נוספות ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לראש השנה