המצרכים :לבצק (50 יחידות):
לסירופ:
להגשה:
אופן ההכנה:1 לשים את כל חומרי הבצק במיקסר לפחות 7 דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים לצינון של לפחות שעתיים במקרר. 2 מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-6 כדורים. 3 מרדדים כדור ראשון ליריעת בצק ארוכה ודקה (אפשר להיעזר במכונת פסטה, עד שלב 6). 4 חותכים למלבנים רחבים ויוצרים את צורת השבקייה על פי הסרטון. 5 מסדרים מגש עם מגבת ומניחים עליו את השבקיות המוכנות. חוזרים על הפעולות עם כל כדורי הבצק. 6 מחממים סיר עם שמן (עד בערך מחצית מגובהו). השבקייה של עדיקוש | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל7 כשהשמן מגיע ל-180 מעלות מכניסים מהשבקיות בעדינות ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג. חוזרים על הפעולות עם כל הבצק. 8 מכינים את הסירופ: מבשלים בסיר מים, סוכר ולימון כ-10 דקות, עד שהסוכר נמס לגמרי והנוזל מבעבע. 9 מניחים את השבקיות המטוגנות בסירופ. מצפים היטב מכל הצדדים, מוציאים לצלחת הגשה ומקשטים בשומשום. שבקייה. בול לפורים | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי - עדיקוש בתיאבון! |