חטיף בריאות תוצרת ביתאם אתם מהמשקיענים שמכינים בעצמם את ממתקי וחטיפי משלוחי המנות, אתם תעופו על החטיף הזה. אפילו שיש בו סוכר, הכוכבים האמיתיים כאן הם בכלל טחינה ושומשום, ככה שהוא הרוויח ביושר את הכינוי "חטיף בריאות"
צילום: קרן ארגמן, קרן מקלילה את המטבח
|
בקרוב כולנו ניצור, נשלח ונקבל משלוחי מנות לפורים. רובם יהיו מלאי ממתקים תעשיתיים. אז קבלו הצעה לחטיף בריאות תוצרת בית, שנראה בדיוק כמו אלו שרוכשים בחנות. כשאני מכינה את החטיף הזה בסדנאות עם ילדים בררנים – הם פתאום נהנים לאכול טחינה, בפעם הראשונה. בהמשך, חלקם יהנו ממנה גם בלי כל הסוכר. שימו לב: סדר העבודה פה קריטי מאוד. המצרכים :
תוספות אקסטרה לבחירה:
אופן ההכנה:1 מכניסים לקערה גדולה פצפוצי אורז. 2 במקביל, מכניסים לסיר קטן שומשום ולא מחממים עדיין. 3 לקערה בינונית מכניסים לפי הסדר: סוכר חום, טחינה, סילאן ואת תוספות האקסטרה. 4 קולים את השומשום ללא שמן על להבה בינונית, תוך ערבוב מתמיד (שימו לב לב שהאש לא גבוהה כי הוא עלול להישרף בבת אחת), בזמן שהקערה הבינונית מחכה ליד הסיר בהיכון. 5 אחרי שהשומשום עבר קלייה עדינה, (לא הגיע לצבע חום, רק שיזוף קל) מכבים את הלהבה ומייד מוסיפים לסיר את המרכיבים שבקערה הבינונית ומערבבים במהירות (השומשום עצמו מבשל בעצם את התערובת לכדי רוטב טופי דביק. הקשיבו לצליל המגניב שעולה מהסיר, בלי שאש דולקת תחתיו). 6 כשהתערובת מעורבבת, מוסיפים אותה במהירות לקערה הגדולה, בה ממתינים פצפוצי האורז ומערבבים הכל למסה אחידה. 7 משטחים את התערובת בתבנית פיירקס מלבנית בעזרת כף או הידיים (דביק וחם) ומעבירים למקרר למשך כשעתיים. 8 אחרי שהתערובת מתקררת ומתקשה, חותכים למלבנים. אורזים בשקיות קטנות ומקשטים. קרן היא מאסטרית לבישול מהיר וטעים, אומנית בהתאמת מנות מדויקות לילדים בררנים, מנהלת סדנאות בישול בגישה ייחודית ויוצרת תוכן קולינרי מקורי. אם אתם מחפשים רעיונות מקוריים למשלוחי מנות בריאים, עם קונפי-שום, טפנד, קרם-טופו טריקולור - הם מחכים לכם בחוברת הדיגיטלית מתנות טעימות. >> לקבוצת הפייסבוק של קרן ארגמן קרן מקלילה את המטבח חטיף בריאות תוצרת בית במשלוח מנות | צילום: קרן ארגמן, קרן מקלילה את המטבח |