ריבת חלב ביתיתריבת חלב מעודנת ורכה שהכנתם לבד יכולה לעשות את ההבדל בין סתם אוזני המן לאוזני המן שבאמת כיף לקבל במשלוח המנות. איך עושים את זה? רק מערבבים, אבל הרבה
צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
|
האמת? אפילו לתת צנצנת ריבת חלב ביתית, קשורה בסרט, כמשלוח מנות זה מקסים. המצרכים :לצנצנת אחת גדולה:
אופן ההכנה:1 מערבבים את החלב, הסוכר ותמצית הווניל היטב בסיר כבד עם תחתית כפולה עד שהסוכר נמס (רצוי במטרפה). 2 מביאים לרתיחה ומיד מעבירים לאש נמוכה. מוסיפים את הסודה. 3 ממשיכים לערבב במטרפה בכל 7 דקות במשך שעה, ומקפידים לא להגיע לרתיחה חזקה אלא להישאר בבעבוע עדין. 4 אחרי שעה מקפים את הקצף שהצטבר למעלה ומעבירים את ריבת החלב המוכנה לכלי זכוכית מעוקר. ** שימו לב, המסה לא מאוד סמיכה בסוף הבישול, אבל במקרר היא מסמיכה. ריבת חלב | צילום: רותם ליברזון, mako אוכללעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון בתיאבון! |