עוגיות ריבה עם טריק שחוסך חצי מהעבודהכמה שאנחנו אוהבים עוגיות ריבה - עוגיות הסנדוויץ' האלה שהן בדרך כלל בצורת פרח, עם השכבה היפה של הריבה האדומה - ככה אנחנו מתעצלים להכין כאלה בבית. עכשיו מצאנו דרך לתקתק אותן קל ומהר, ואנחנו בהתרגשות שיא
צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
|
המצרכים :לבצק (20-25 עוגיות):
למילוי וקישוט:
אופן ההכנה:1 לשים במיקסר עם וו לישה את מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. 2 יוצרים מהבצק צורת גליל, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא ל-15-25 דקות. 3 מחממים תנור ל-170 מעלות. 4 מכדררים מהבצק הקר כדורים קצת יותר קטנים מכדורי פינג פונג ומסדרים במרווחים על תבנית מרופדת נייר אפייה. 5 לוחצים בעזרת קצה של כף או מזלג על הבצק ליצירת שקע בצורת לב (או משולש, אם רוצים שיזכיר אוזן המן). השקע צריך להיות עמוק יחסית, כדי שיהיה אפשר להכניס כמות יפה של ריבה. יצירת הלב | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako6 מחממים 2-3 כפות ריבה במיקרו 20 שניות, שתתרכך. מזלפים ריבה לשקעים שיצרנו ואופים 10-12 דקות. 7 כשהעוגיות יוצאות מהתנור ניתן לזלף שכבה נוספת של ריבה ולפזר מעל אבקת סוכר. ** אפשרות נוספת היא לאפות את העוגיות עם השקעים ללא ריבה, לפזר אבקת סוכר ורק אז, כשהעוגיות מוכנות לגמרי, למלא אותן בריבה. ** אפשר להחליף את הריבה בשוקולד או בכל ממרח שאוהבים. יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים. |