1 הבצק: מקציפים במיקסר את החמאה, אבקת הסוכר ותמצית הווניל לקרם בהיר ותפוח.
2 מוסיפים את החלמונים אחד אחד, ומערבבים אחרי כל הוספה. מדי פעם מנקים את דופנות הקערה במרית.
3 מערבבים בקערה את הקמח, השקדים והמלח. מוסיפים לתערובת הביצים ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
4 מאגדים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר שעתיים לפחות.
5 המלית: מחממים בסיר את החלב, המים, מיץ הלימון וקליפת הלימון, הסוכר, הדבש והווניל. מביאים לרתיחה. מוסיפים את הפרג ומבשלים 2 דקות נוספות.
6 מעבירים את התערובת לקערת המיקסר ומוסיפים את קמח השקדים והחמאה תוך כדי ערבוב עם וו גיטרה, עד שמתקבלת תערובת אחידה. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר עד שהמלית יציבה.
אוזני המן, רולדין | צילום:
רונן מנגן, יח"צ
7 ההרכבה: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
8 מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות ליריעה בעובי 3 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר של כ-7 וחצי ס"מ.
9 מעבירים את מלית הפרג לשק זילוף ומזלפים במרכז כל עיגול תלולית. מקפלים למשולש ומהדקים היטב את הקצוות.
10 אופים 15-20 דקות, עד להזהבה. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.