דובשניות
העוגיות המושלגות המקוריות מהילדות. כל מי שלא הספיק להכין או לזלול דובשניות בראש השנה, יכול לתקן את העוול הנוקר בפורים עם מתכון פשוט וידידותי של עדיקוש, שאחראי לערימה הממכרת הזאת.

>> למתכון: דובשניות הכי טעימות שתכינו

דובשניות של עדיקוש (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
דובשניות של עדיקוש | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגיות שקדים ומייפל
הישר מספרה של נטלי לוין, אותו אחד שהכניס לחיינו מספר עוגיות מוצלחות, מגיעות היפות האלה, שפשוט מאוד להכין ועוד יותר פשוט לזלול. אם בא לכם לפנק, תגישו לידן גם תרמוס קפה.

>> למתכון: עוגיות שקדים ומייפל מתפוצצות

עוגיות שקדים ומייפל מתפוצצות (צילום: נטלי לוין, הכי טעים בבית, הוצאת תכלת)
עוגיות שקדים ומייפל מתפוצצות | צילום: נטלי לוין, הכי טעים בבית, הוצאת תכלת

עוגיות שוקולד מושלגות ללא גלוטן 
הסוד של העוגיות האלה הוא שאין בהן קמח בכלל. נכון, זו בשורה טובה לנמנעים מגלוטן, אבל אתם יודעים מה עוד זה אומר? פחות קמח - יותר שוקולד! מדובר בביס שוקולדי אמיתי, שמקבל אווריריות כייפית בזכות החלבונים המוקצפים. והעבודה? עשרים דקות ועוד קצת בתנור. 

>> למתכון: עוגיות שוקולד מושלגות ללא גלוטן

עוגיות לימון מושלגות  (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
עוגיות לימון מושלגות | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

עוגיות לימון רכות ומושלגות 
נכון שחורף עכשיו וכל מה שרצינו זה משהו שיזכיר לנו את השלג (אם אתם גרים ברמת הגולן - דלגו הלאה), אבל לחורף יש גם טעמים משלו, ואצלנו במטבח ריח ההדרים שולט לאורך כל העונה הקרה. עוגיות הלימון האלה הן פריכות, מוכנות בצ'יק, מקבלות מעטה מושלג נפלא של אבקת סוכר וממלאות את הבית בניחוח לימוני מושלם.

>> למתכון: עוגיות לימון רכות ומושלגות

עוגיות שוקולד סדוקות טבעוניות (צילום: נטלי הולדינג)
עוגיות שוקולד סדוקות טבעוניות | צילום: נטלי הולדינג

עוגיות שוקולד סדוקות טבעוניות
עוגיות שוקולדיות מושלגות וקלות להכנה ללא מוצרים מן החי בכלל. אז מה כן? שוקולד, קקאו, שמן קוקוס וגם הטריק הכי טוב שמצאנו להחלפת שמנת או גבינה במתכון טבעוני. מרקם רך ומושלם, ותוצאה נהדרת בכלום עבודה. 

>> למתכון: עוגיות שוקולד סדוקות טבעוניות

עוגיות שקדים לפסח (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
עוגיות שקדים מושלגות | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

עוגיות שקדים
עוד עוגיות מושלגות נטולות גלוטן אבל הפעם הן על טהרת השקדים. הוורסיה של חן שוקרון למתכון איטלקי מסורתי היא פשוטה, העוגיות יוצאות פריכות וטעימות, ואם רוצים - אפשר להחליף את השקדים או לערבב עם אגוזים טחונים אחרים. רק תשאירו את השלג מלמעלה. 

>> למתכון: עוגיות שקדים

עוגיות פרג של רון יוחננוב (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
עוגיות פרג מושלגות | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

עוגיות פרג מושלגות
כבר שנים שאנחנו לא מכינים אוזני המן במשלוחי המנות שאנחנו מחלקים לשכנים ולמשפחה. למה? פשוט כי תמיד יש מתכונים אחרים שאנחנו יותר אוהבים, ובכלל - אוזני המן כולם שולחים. אבל אם בכל זאת אתם מחפשים קשר לפורים, אז העוגיות המושלגות האלה של רון יוחננוב הן בכלל עוגיות פרג. סופר קלות להכנה, ונראות מהמם עם נקודות הפרג השחורות. 

>> למתכון: עוגיות פרג מושלגות

עוגיות מושלגות שוקולד-אספרסו (צילום: koss13, Shutterstock)
עוגיות מושלגות שוקולד-אספרסו | צילום: koss13, Shutterstock

עוגיות שוקולד וקפה מושלגות
כשאנחנו מדמיינים חופשה מושלגת אנחנו פחות מדמיינים סקי וספורט אקסטרים ויותר מדמיינים אותנו שותים קפה חם בבקתת עץ. אז העוגיות האלה הן גם מושלגות, גם שוקולדיות וגם עם טעמי אספרסו חזקים. עוגיות מעולות בלי קשר לעונה, לשנה ולעולם. 

>> למתכון: עוגיות שוקולד וקפה מושלגות