לביבות מצה, מנגולד וגבינותהלביבות האלה, מהבלוג הנהדר של ענת אלישע, מצוינות לארוחת בוקר מאוחרת של פסח, אבל גם לארוחת ערב קלה בחג או בחול המועד. כך או כך, כדאי להכין כמות כפולה כי עם המנה הזאת קשה עד בלתי אפשרי לעצור
צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen
|
המצרכים (4 מנות):
לטיגון:
אופן ההכנה:1 שוברים את המצות לתוך קערה ומוסיפים את המים הרותחים. מערבבים ומניחים ל-10 דקות. למתכון המלא בבלוג של ענת אלישע 2 מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. 3 מחממים שמן לטיגון חצי עמוק (ראו אפשרות אפייה בסוף). 4 יוצרים לביבות ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה. ** לאפייה בתנור: מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה, מתיזים ספריי שמן על נייר האפייה, מסדרים את הלביבות ומתיזים ספריי שמן גם עליהן. אופים עד הזהבה עמוקה. ** אפשר גם לאפות את התערובת כפשטידה: מחממים תנור ל-180 מעלות, חום סטטי. מוסיפים לתערובת חצי מכל שמנת לבישול או שמנת להקצפה ומערבבים. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים עד הזהבה עמוקה. |