עוגת פולנטה שקדים עם מרנג ריבת פטלהיא גבוהה, היא חתיכית, היא חגיגית, היא מיוחדת, היא טעימה טעימה טעימה והיא פרווה. האם מדובר בעוגה המושלמת לפסח? מצב רציני שכן![]()
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית עגולה קוטר 22 ס"מ:
למרנג פטל:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית. מומלץ לרפד את הדפנות בנייר אפייה. 2 טורפים בקערה ביצים, סוכר, וניל וגרידת לימון לתערובת מעט תפוחה. ![]() 3 מוסיפים שמן תוך כדי טריפה ולאחריו את מיץ הלימון. 4 מוסיפים פנימה את קמח הפולנטה, קמח השקדים ואבקת האפייה ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית ומיישרים. 5 אופים 25-30 דקות, עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת מעט. זה בסדר שהיא עדיין מעט רוטטת במרכזה. 6 מכינים את המרנג: מורידים את חום התנור ל-160 מעלות. מקציפים את החלבונים עם קורט מלח בקערת מיקסר נקייה ויבשה ומוסיפים את הסוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק. 7 מקפלים פנימה את הקורנפלור והחומץ. 8 מערבבים פנימה ריבת פטל בשני ערבובים, לדוגמת שיש. 9 מורחים על העוגה 2-3 כפות של ריבת פטל באופן אחיד. 10 מיישרים את המרנג על העוגה ומחזירים לתנור לעוד חצי שעה ב-160 מעלות. מצננים ואוכלים. ![]() ![]() ** העוגה תישמר במקרר למשך שלושה ימים כשהיא עטופה היטב. ** את ריבת הפטל ניתן להמיר בכל ריבה אחרת שאוהבים ** לגרסה חלבית המירו שמן קנולה ב-200 גרם חמאה רכה.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |