מתכונים לפסח
קינוחים לפסח
עוגות לפסח
עוגיות לפסח
1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה או בקערה רגילה עם הידיים (ככה אני עשיתי) קמח תופח, אבקת סוכר, קמח שקדים ווניל. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים היטב (שוב, אפשר בידיים) עד לקבלת פירורי בצק.
2 מוסיפים שמן קנולה וביצה ומעבדים שוב. מוסיפים מיץ תפוזים – מתחילים עם חצי מהכמות. מעבדים שוב לקבלת כדור בצק. אם לא התקבל כדור מוסיפים עוד קצת מיץ תפוזים.
3 מוציאים את הבצק מהקערה ומעבדים לכדור אחיד. משטחים מעט, עוטפים בניילון נצמד או בנייר אפייה ומצננים במקרר 30-60 דקות (אפשר גם לילה או כמה שעות).
4 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
5 מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים.
6 מרדדים על נייר אפייה מקומח בקורנפלור כל חלק בצק למלבן דק ומורחים שליש מכמות ממרח הנוגט בשכבה אחידה.
7 מגלגלים את הבצק לרולדה (אני נעזרת בנייר אפייה, ראו בסרטון). מעבירים לתבנית.
8 חורצים ברולדות חריצים לסימון עוגיות במרחק של 2-3 ס"מ זה מזה ובעומק 1 ס"מ.
9 אופים את הרולדות 20-25 דקות, עד הזהבה קלה.
10 מצננים, פורסים, מקשטים באבקת סוכר וטורפים.
מגולגלות לפסח | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
** ניתן להמיר את מיץ התפוזים במים.
** לגרסת פרווה ממירים חמאה במחמאה או נטורינה.