פנקייק קמח מצהיש כל מיני דרכים להכין פנקייק בפסח, עם שלל קמחים שאינם מבוססי חיטה, אבל הקלה מכולן היא פשוט להשתמש בקמח מצה. אחרי שחששנו שנקבל גרסה מתקתקה לקניידלך, אנחנו שמחים לבשר: פנקייק מקמח מצה זה ממש טעים!
ליה אור
| mako אוכל
| פורסם 25/04/24 12:40
צילום: Aquamethods, ShutterStock
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 טורפים בקערה ביצים עם יוגורט וחמאה מומסת. שומרים את הקערה שבה הומסה החמאה, נשתמש בה לשימון המחבת. מוסיפים וניל וטורפים שוב. 2 מוסיפים את קמח המצה, אבקת האפייה והסוכר. 3 מערבבים רק עד שהתערובת מתאחדת ולא יותר (לא נורא אם נשארים קצת גושים). אם התערובת דלילה מדי מוסיפים מעט קמח מצה, אם היא סמיכה מדי אפשר להוסיף עוד יוגורט או חלב. 4 מנגבים את שאריות החמאה מהקערה בנייר מגבת ומורחים את המחבת (השימון צריך להיות קל מאוד). מחממים היטב. 5 יוצקים מהתערובת למחבת החמה ומטגנים עד שמופיעות בועות. הופכים ומטגנים עוד כחצי דקה. מוציאים וזוללים. יש לכם רק קמח תפוחי אדמה? זה הפנקייק לפסח בשבילכם. |