עוגת מצותכשהיינו ילדים עוגת המצות הזאת, עם שכבות הקרם השוקולדיות, נראתה לנו כמו פסגת החג. מאז עברו הרבה שנים, ומה נאמר - עושה רושם שהיא עדיין פסגת החג שלנו
שרית נובק - מיס פטל
| mako אוכל
| פורסם 08/04/20 08:12
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מכניסים את החלב לצלחת עמוקה ורחבה וטובלים את המצות בחלב (לחלופין, אפשר למרוח אותן בחלב במברשת). מוציאים. 2 שוברים את השוקולד ומכניסים לסיר. מוסיפים סוכר, תמצית וניל, קקאו ומים (וברנדי/רום אם רוצים) ומחממים על אש בינונית-נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהשוקולד נמס. 3 מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. מקררים את התערובת. >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? בקרו בבלוג של שרית - Misspetel 4 להרכבת העוגה: מניחים מצה על צלחת ומורחים עליה מהקרם. ממשיכים כך לסירוגין - מצה וקרם ושוב ושוב. מכניסים למקרר להתייצבות. * לפני ההגשה - אם רוצים מקציפים שמנת לקצפת ועורמים מעל העוגה. |