עוגת שוקולד לפסחבפסח היא תמיד מתחסלת ראשונה, ואם משתמשים בקמח המקורי במתכון היא מצוינת גם לרגישים לגלוטן (שימו לב להערה בסוף). ומה הקטע? היא יותר אוורירית, עסיסית וטעימה מרוב עוגות השוקולד הרגילות. בקיצור, עוגה מנצחת
צילום: רעות זומר, Cookstock חומרי גלם לבישול ואפייה
|
המצרכים :
לגנאש שוקולד:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-165 מעלות, חום סטטי, ומשמנים תבנית מלבנית של 20 על 30 ס"מ. 2 מערבבים בקערה לפי הסדר חלמונים, שמן, מלח, שוקולית, קקאו, מים רותחים ושמנת מתוקה. 3 מוסיפים קמח, אבקת אפייה ושוקולד גרוס. עוגת שוקולד לפסח - בתבנית | צילום: רעות זומר, Cookstock חומרי גלם לבישול ואפייה4 מקציפים במיקסר את החלבונים עם הסוכר במשך 4-5 דקות עד לקבלת קצף לבן, חלק ועדיין נוזלי מעט. 5 מקפלים את החלבון המוקצף לתערובת העוגה. מעבירים לתבנית ואופים כ-30 דקות. 6 מכינים גנאש: מחממים במיקרו את השוקולדים והשמנת המתוקה ומערבבים לגנאש חלק. 7 מוזגים מעל העוגה וחותכים לריבועים קטנים. ** שימו לב שאם מחליפים את קמח המולינו בקמח תופח לפסח העוגה אומנם כשרה לפסח, אבל כבר לא נטולת גלוטן. ** לגרסה פרווה מחליפים את השמנת המתוקה בשמנת צמחית. ** העוגה מתקבלת נמוכה יחסית. אם רוצים אותה גבוהה יותר אפשר להשתמש בתבנית מרובעת 20*20 או בתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ. המתכון באדיבות רעות זומר מ-Cookstock, חומרי גלם איכותיים לבישול ואפייה. |