רולדת שוקולד כשרה לפסחמחפשים קינוח מגניב לפסח? הנה, מצאתם: רולדת שוקולד-וניל מהממת, שאין בה ולו קמצוץ של קמח חיטה. הקאץ' היחיד: היא מחייבת לילה במקרר לפני ההגשה. חושבים שתעמדו בזה?
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
קשה לדמיין רולדה ללא קמח, אבל הנה - מסתבר שזה אפשרי. אז אם אתם מחפשים עוגות שוות לפסח - אל תשכחו לקחת אותה בחשבון. רק שימו לב - בגלל שאין פה קמח, בשלב הגלגול הרולדה עלולה להיקרע מעט. אל תיתנו לזה להלחיץ אתכם - הקצפת תסתיר את הכל. ועוד דבר חשוב: על תוותרו על הלילה במקרר. הוא חשוב להצלחת המתכון.
המצרכים :(לפי כוס מדידה של 200 מ"ל):
למילוי:
אופן ההכנה:1 ממיסים בסיר קטן את השוקולד והמים. מצננים מעט. 2 מפרידים את הביצים. את החלבונים מקציפים יחד עם 50 גרם מהסוכר עד לקבלת קצף יציב. את החלמונים מקציפים בקערה אחרת עם יתרת הסוכר, עד לקבלת תפיחה בהירה. 3 מערבבים תערובת החלמונים עם השוקולד המומס, ומערבבים לתוך קצף החלבונים בתנועות קיפול. 4 מוסיפים את השקדים ואת קמח תפוחי האדמה, ומקפלים בעדינות לתוך התערובת. 5 מרפדים את תבנית התנור בנייר כסף ומשמנים. מניחים על נייר הכסף נייר אפייה, ומשמנים גם אותו. מפזרים את התערובת בצורה אחידה על כל התבנית, ואופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. 6 הופכים את העוגה על מגבת מטבח לחה מעט, מוציאים את הנייר אפייה, ומגלגלים יחד עם המגבת לרולדה. מצננים לגמרי. 7 המילוי: מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג עד לקבלת קצף יציב. פותחים את הרולדה בעדינות, מורחים שני שליש מהקצפת על כל הרולדה, ומגלגלים חזרה. מעבירים למקרר ללילה, להתייצבות. 8 למחרת מורחים את השליש הנותר של הקצפת מהצד החיצוני של הרולדה, הכי טוב בעזרת מרית. מקשטים איך שאוהבים, ומגישים. |