כל המתכונים לפסח
1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מפזרים על תבנית תנור מלח גס ומסדרים עליו את תפוחי האדמה.
2 אופים את תפוחי האדמה שעה עד שעה וחצי, עד לריכוך מלא. מצננים מעט.
3 מקלפים את תפוחי האדמה ומעבירים לקערה רחבה. מועכים עם מועך פירה, מוסיפים שמן זית ותבלינים ומועכים שוב. מוסיפים את הביצים וקמח תפוח האדמה ומערבבים לעיסה אחידה.
4 הבשר: מטגנים במחבת גדולה את הבצל והבשר הטחון עד שכל הנוזלים מהמחבת מתאדים והבשר מוכן ונעים למאכל. מוסיפים תבלינים ופטרוזיליה ומצננים.
5 לוקחים באמצעות כף כמות נאה של בצק תפוחי אדמה ובעזרת יד משומנת פותחים אותו למעין פיתה או קערה. ממלאים בתערובת הבשר הטחון וסוגרים לצורת קציצה. מניחים את הקציצה על נייר אפייה משומן וממשיכים עם שאר התערובת.
6 הטיגון: מחממים מחבת גדולה ומוזגים אליה שמן בגובה של כסנטימטר.
7 מטגנים את הקציצות כ-2 וחצי דקות מכל צד או עד להזהבה. מעבירים למגש עם נייר אפייה ואופים כ-10 דקות ב-180 מעלות.
** מומלץ להגיש לצד טחינה ועלי חסה