
קציצות תפוחי אדמה ובשר לפסחמבחינתנו לאכול כל יום את הקציצות האלה, של הבשר העטוף בפירה, מעכשיו ועד אחרי פסח. האמת, גם אחרי פסח אנחנו לא רואים סיבה לעצור. יש הקוראים להן פסטלים, אנחנו קוראים להן להיכנס לפה שלנו, ויפה שעה אחת קודםתומר אומנסקי|מגזין שופרסל| פורסם09/04/2413:20 ![]() צילום: תומר אומנסקי |
המצרכים :
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. מפזרים על תבנית תנור מלח גס ומסדרים עליו את תפוחי האדמה. 2אופים את תפוחי האדמה שעה עד שעה וחצי, עד לריכוך מלא. מצננים מעט. 3מקלפים את תפוחי האדמה ומעבירים לקערה רחבה. מועכים עם מועך פירה, מוסיפים שמן זית ותבלינים ומועכים שוב. מוסיפים את הביצים וקמח תפוח האדמה ומערבבים לעיסה אחידה. 4הבשר: מטגנים במחבת גדולה את הבצל והבשר הטחון עד שכל הנוזלים מהמחבת מתאדים והבשר מוכן ונעים למאכל. מוסיפים תבלינים ופטרוזיליה ומצננים. 5לוקחים באמצעות כף כמות נאה של בצק תפוחי אדמה ובעזרת יד משומנת פותחים אותו למעין פיתה או קערה. ממלאים בתערובת הבשר הטחון וסוגרים לצורת קציצה. מניחים את הקציצה על נייר אפייה משומן וממשיכים עם שאר התערובת. 6הטיגון: מחממים מחבת גדולה ומוזגים אליה שמן בגובה של כסנטימטר. 7מטגנים את הקציצות כ-2 וחצי דקות מכל צד או עד להזהבה. מעבירים למגש עם נייר אפייה ואופים כ-10 דקות ב-180 מעלות. ** מומלץ להגיש לצד טחינה ועלי חסה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |