לחמניות קמח מצה עם אגוזים וצימוקיםתשכחו מלחמניות פסח קשות ללעיסה ולעיכול. הלחמניות האלה אווריריות, תפוחות, רכות וקלות כמו נוצה |
המצרכים (18 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 2 יוצקים מים ושמן לסיר, זורים מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מסירים מהלהבה. 3 מוסיפים קמח מצה ומערבבים. מוסיפים ביצים בזו אחר זו תוך בחישה ומערבבים לתערובת אחידה. מערבבים פנימה את הצימוקים והאגוזים. 4 מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים בקוטר 6 ס"מ. מניחים על התבנית וזורים מעל מלח גס. 5 אופים כ-45 דקות עד שהלחמניות זהובות ומוכנות. * הערה: אפשר לאלתר עם התוספות ולהחליף את הצימוקים והאגוזים בבצל מטוגן, זיתים מגולענים ומה שאוהבים. >> המתכון באדיבות אתר cookeat |