1 מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית במעט שמן.
2 מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב. טועמים, ואם יש צורך – מתקנים תיבול.
3 מרכיבים את הלזניה: מניחים מצה אחת בתחתית התבנית, יוצקים רבע מהרוטב, מניחים רבע מכמות הריקוטה ומפזרים רבע מכמות המוצרלה או הגבינה הצהובה. מניחים מצה נוספת ומעליה רבע מכמות הרוטב ורבע מכמות הגבינות. חוזרים על הפעולה עד ליצירת השכבות השלישית והרביעית.
4 אופים למשך כ-45-40 דקות, עד שהגבינה זהובה. מחכים 10 דקות ורק אז פורסים.
* טיפ: במידה ואין לכם תבנית בגודל של מצה, אפשר להכין את הלזניה בתבנית מלבנית בגודל 20x30 ס"מ (בכל שכבה ייכנסו מצה וחצי). הרוטב והגבינות יספיקו ללזניה עם 3 שכבות, ולא 4 שכבות כמו בלזניה הריבועית, ותצטרכו 4 וחצי מצות בסך הכול.
שי לי מבשלת - חג האביב, כריכה | צילום:
דניאל לילה, ידיעות ספרים
>> כל המתכונים לפסח