עוגת שוקולד כשרה לפסחשלוב משגע של שוקולד ותבלינים, והכל (כמעט) הולך: קינמון, הל, ג'ינג'ר, קוקוס ואפילו צ'ילי חוברים לשוקולד מריר והופכים לעוגה עשירה, שוקולדית וגם כשרה לפסח. לא שזה משנה, אתם הולכים להכין אותה כל השנה
נטלי לוין
| mako אוכל
| פורסם 07/04/15 06:50
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
התחלתי לחבב את השילוב בין שוקולד לתבלינים רק בשנתיים האחרונות, אבל אפשר לומר שהתאהבתי. אני אוהבת להוסיף קינמון, הל, ג'ינג'ר ואפילו צ'ילי לכל מיני מתוקים שאני מכינה עם שוקולד, ומדובר באחד השילובים הטעימים לדעתי. העוגה הבאה משלבת שוקולד עם תבלינים, קוקוס ואגוזים, וכמה שהיא פשוטה – ככה היא טעימה. נהדרת לפסח אבל ממש לא רק. המצרכים :לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים את התבנית. 2 קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. 3 מוסיפים חמאה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה. 4 מקציפים במיקסר ביצים, סוכר, מלח, קינמון, הל, ג'ינג'ר וצ'ילי במהירות גבוהה במשך 5-6 דקות, או עד שמתקבלת קציפה אוורירית ובהירה. 5 מוסיפים פנימה את תערובת השוקולד המומס, אגוזים, קוקוס טחון, אבקת קקאו, קורנפלור ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות בעזרת לקקן עד שמתקבלת תערובת אחידה ושוקולדית. 6 יוצקים את התערובת לתוך התבנית. 7 אופים במשך 35-45 דקות או עד שהעוגה תופחת ומתייצבת, אך עדיין מעט רכה במרכז. 8 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר לפני ההגשה. בזמן הקירור העוגה מעט צונחת במרכזה, וזה בסדר. 9 מקשטים בנדיבות באבקת סוכר ומגישים. לבלוג של נטלי - עוגיו.נט |