עוגת מצות שוקולד לבןנגמר הסיפור עם עוגת המצות היבשה של הסבתא, שבין השכבות שלה יש קקאו ומרגרינה. את מקומה תופסת עוגת המצות הלבנה והמפנקת הזאת, שלמעשה בכלל מזכירה עוגת ביסקוויטים, עם שוקולד לבן, קצפת וקוקוס |
המצרכים :לתבנית מלבנית בינונית:
לרוטב הגנאש:
לקצפת:
אופן ההכנה:1 מכינים את הגנאש: מביאים לרתיחה שמנת וחמאה בסיר. מנמיכים את האש ומוסיפים תמצית וניל, קוקוס ושוקולד לבן. מערבבים עד להמסה של השוקולד ומורידים מהאש. 2 מכינים את הקצפת: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, פודינג וניל, תמצית וניל ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה. 3 מערבבים בצלחת גדולה קעורה חלב ותמצית וניל. 4 מרכיבים את הקינוח: טובלים מצה בחלב עם תמצית הווניל כחצי דקה מכל צד ומניחים על תחתית התבנית. חוזרים על הפעולה עם עוד חצי מצה או כמה שנדרש כדי לכסות את התבנית. 5 שופכים כמה כפות נדיבות של גנאש (רבע מהכמות) על המצות ומעל מורחים שליש מהקצפת. ממשיכים ככה בשכבות עד שהקצפת מסתיימת. מקפידים לסיים בשכבת קצפת ולא במצה. 6 מקשטים את השכבה העליונה בגנאש שנשאר ובעוד קצת קוקוס. ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים ** הקינוח טעים מהמקרר וגם מהמקפיא. |