פטריות ממולאות עוףהנה לכם יופי של מתאבן לליל הסדר: פטריות ממולאות עוף ועשבי תיבול, שיפתחו לאורחים שלכם את התיאבון לפני הזלילה הגדולה ויחזיקו אותם עד "מה נשתנה" לפחות
צילום: דודו אזולאי, משק ארצי
|
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. קוטמים את רגלי הפטריות וקוצצים אותן. 2 במטחנת בשר טוחנים ביחד חזה עוף, שום ובצל. מוסיפים לתערובת את רגלי הפטריות הקצוצות, פטרוזיליה, נענע ושמן זית, ומתבלים במלח ופלפל. 3 משמנים מגש אפייה ומסדרים את הפטריות בתבנית עם שוליים גבוהים, מרופדת בנייר אפייה. מברישים אותן במעט שמן זית ומתבלים במלח. 4 ממלאים את הפטריות בתערובת. 5 בסיר עם מעט שמן מטגנים את הסלרי ואת הלימונים למשך כ-5 דקות, מוסיפים את המים ומבשלים עד לרתיחה. 6 שופכים את המים עם הסלרי והלימון בעדינות לתוך התבנית. מכסים בנייר כסף ואופים במשך 25 דקות. המתכון באדיבות השף ניר צוק למשק ארצי, מותג העופות הטבעיים.
>> לכל המתכונים לפסח>> סופלה שוקולד כשר לפסח>> איך מכינים קישוטים מירקות? |