אלפחורס כשרה לפסחאלפחורס זה אהבה, קשר ארוך טווח שאנחנו דואגים לטפח כל השנה, אז למה שנעצור בפסח? בוטיק סנטרל מפרגנים במתכון פשוט לתענוג שכולו קוקוס וריבת חלב בגרסה נטולת חמץ. עוד צעד בדרך לחג שמח באמת
עופר גל
| בוטיק סנטרל
| פורסם 18/04/16 13:57
![]()
צילום: חגית גורן , mako אוכל
|
המצרכים (25 מנות):
מילוי:
ציפוי:
אופן ההכנה:1 חותכים את החמאה לקוביות קטנות. 2 מעבדים (זמן קצר ככל הניתן) בקערת המיקסר את החמאה, אבקת הסוכר, גלוקוזה, חלבון, חלמונים ומים, עד קבלת מרקם קרמי. 3 מוסיפים את הקמחים, שקדים ואבקת אפייה, ומערבלים עד קבלת תערובת אחידה. 4 מקררים שעתיים או אפילו לילה במקרר. 5 מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים עוגיות בעזרת הקורצן (את יתרות הבצק ניתן לקרר ואחרי כחצי שעה לרדד ולקרוץ מחדש). 6 מסדרים מבלי להצמיד את העוגיות על נייר אפייה בתבנית התנור. אופים במשך כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-135 מעלות, ועוד 25 דקות ב-100 מעלות. שומרים על פריכות העוגיות. 7 ממלאים 300 גרם ריבת חלב בתוך שק זילוף, מזלפים על מחצית מכמות העוגיות מעט ריבה (כ 12 גרם לעוגייה) וסוגרים עם עוגייה נוספת. 8 מדללים את 30 גרם ריבת החלב הנוספת עם הרום וקצת מים. 9 שופכים את הקוקוס לצלחת עמוקה. 10 מגלגלים את כל דפנות העוגיות בתערובת ריבת החלב ואחר כך בצלחת הקוקוס.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |